Ny strategi i Ciber efter dansk fyringsrunde

Man kan ikke leve af at sælge teknologi alene, så derfor skal den amerikanske systemintegrator Ciber nu til at sælge løsninger. Det skal 12 nye medarbejdere og en nytiltrådt direktør hjælpe med efter en større fyringsrunde i 2004.

På trods af flere år med tab ser Ciber lyst på fremtiden. Ny strategi og en række vellykkede projekter får virksomhedens danske afdeling til at love plus på bundlinien.

? Vi har haft en række succesfulde projekter ikke mindst inden for den offentlige sektor, som vi forventer os meget af, siger den nytiltrådte direktør for den danske afdeling, engelske Peter Lloyd.

Han har selv tidligere grundlagt it-firmaet Ascent Technologies, der i foråret 2004 blev solgt til Ciber.
Peter Lloyd afløser Tom Slivsgaard, der har været i Ciber i 19 år heraf de seks som direktør, men Peter Lloyd afviser, at han kommer for at rydde op efter forgængeren.

? Jeg er her for at sikre, at vi får gennemført den forretningsmæssige forandring af Ciber fra at have været et teknologifirma til at være et firma, der fokuserer på løsninger, der giver kunderne ekstra værdi, fortæller den nye direktør for Ciber i Danmark, der lever af at implementere it-løsninger for private og offentlige kunder.

Gensælge løsninger

Peter Lloyd peger endvidere på, at en række projekter i Danmark har været så succesfulde, at Ciber i øjeblikket overvejer, hvordan de også kan sælges andre steder i verden.

? Danmark er et foregangsland, når det gælder tidlig anvendelse af teknologi. Især den offentlige sektor er langt fremme med at implementere en meningsfuld elektronisk kommunikation med borgerne, og det er områder, der nu er begyndt at komme i fokus andre steder i verden, beretter han.

Netop international udnyttelse af de én gang solgte systemer er et centralt element i Cibers nye strategi.

Baggrunden er ifølge Peter Lloyd et skift i markedet fra fokus på teknologi til fokus på løsninger.

? Kunderne er i dag ikke længere interesserede i teknologi, som de var det i slutningen af halvfemserne og omkring årtusindskiftet. I dag fokuserer de på løsninger, der giver deres forretning mere værdi, hjælper dem konkurrencemæssigt eller måske ind på helt nye markeder. Derfor er vi også nødt til at skifte fokus, så vi kan følge kundernes behov, mener han.

Totalleverandør

Ciber var i 2004 gennem en større nedskæringsrunde, men Peter Lloyd oplyser, at der i øjeblikket er 12 ledige stillinger i det danske firma. Ciber er først og fremmest på udkig efter nye medarbejdere med sans for forretning og ledelse.

? Vi vil gerne derhen, hvor vi sælger samlede projekter, hvor det er os, der står for hele projektets livscyklus, fortæller han.

Det er en opgave, Ciber ofte vil løfte i samarbejde med partnere, men ikke nødvendigvis flere partnere end den håndfuld, som Ciber samarbejder med i dag.

? Vi skal bruge flere personer, ikke nødvendigvis flere partnere, siger han.

Selv om det danske selskab fremover skal ledes af en englænder, understreger Peter Lloyd, at han vil følge aktiviteterne i det danske selskab nøje:

? Det er et utroligt spændende selskab med en masse meget kompetente medarbejdere og loyale og spændende kunder, så jeg glæder mig til at tage fat.

Peter Lloyd forventer at være i Danmark tre til fire dage om ugen.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere