Politiet arresterer taiwanere for AMD-fup

Taiwansk politi har arresteret adskillige mistænkte i sagen om AMD-processorer, der bliver solgt videre med kunstigt høje hastigheder. Fire firmaer er blevet ransaget. AMD's nordiske salgschef tager problemet meget alvorligt.

Politiet i Taiwan har slået til mod fire firmaer, der er mistænkt for at lyve AMD-processorer hurtigere og bedre, end de er, med henblik på at sælge dem videre med stor fortjeneste.

En talskvinde for AMD bekræfter, at det taiwanske politi har arresteret flere mistænkte og konfiskeret et uoplyst antal processorer.

De omtalte AMD-processorer er ægte AMD-produkter, der er blevet omdøbt med falske oplysninger som højere hastigheder og mere cache.

Talskvinden for AMD nægter at oplyse antallet af processorer, der er blevet forfalskede, og kalder tidligere oplysninger i medierne for udokumenterede.

Avisen Liberty Times bragte 1. januar billeder af 11 papkasser med forfalskede processorer, som var konfiskeret af politiet i Taipei. Ifølge politikilder blev i alt 60.000 processorer konfiskeret.

Avisen citerede også efterforskere for, at en million forfalskede AMD-chips kan være sendt til Tyskland, Kina og andre lande.

I Danmark understreger AMD's nordiske salgschef, Thomas Stenberg, at selskabet ser med stor alvor på forfalskningerne.

- Det er et stort problem, som vi tager meget alvorligt, hvad man også kan se ved, at vi sammen med myndighederne har gennemført dette raid, siger han.

Thomas Stenberg ved dog på nuværende tidspunkt ikke noget om i hvilket omfang, der er produceret falske chips, og hvor forsendelserne er havnet.

- Det er noget af det, vi nu skal undersøge, men det er selvfølgelig noget, vi vil informere vores kunder og partnere om, siger han.

De forfalskede processorer er også nået til Danmark, og Computerworld beskrev i sidste måned, hvordan Datatel-partneren i Valby, Thomas Frimand, opdagede svindlen, da en rasende kunde fra Helsingør kom med den falske chip.

Ransagningerne i Taiwan følger lignende ransagninger i Thailand i november sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere