Enmandsfirma styrer 480 indiske udviklere

Netværksbaserede organisationer med adgang til store mængder rå arbejdskraft i udlandet er en af de nye måder at håndtere outsourcing på. Mikrovision i Århus har kun én ansat, men næsten 1.000 hænder at trække på. Det kan sagtens fungere, mener en analytiker.

Jens Christian Hansen er den eneste ansatte, som kan fremvise visitkort fra selskabet Mikrovision.

Alligevel kan han trække på næsten 500 udviklere, når der kommer it-udviklingsopgaver ind til selskabet, for Mikrovision har partneraftaler med 20 indiske virksomheder.

Mikrovision er et eksempel på den nye type "kontaktbureauer", der skyder op i takt med, at outsourcing-tankegangen bliver mere og mere rodfæstet i Danmark.

Mellemled

Mens de multinationale it-firmaer for længst har slået sig ned med store kontorer flere steder i udviklings-mekkaet Indien, vælger andre blot at stå som mellemled mellem danske behov og billig arbejdskraft.

I Jens Christian Hansens tilfælde betyder det, at hans daglige omgang med "personalet" består af endeløse sessioner på beskedtjenesten Messenger.

Dels er telefoni for dyrt og forbindelserne for dårlige, og dels kan indere være svære at forstå på mundtligt engelsk, selv om de ofte udtrykker sig perfekt skriftligt, mener direktøren. Desuden er det ikke nødvendigt med mere.

- Det har helt klart været målet at have en helt virtuel organisation med lavest mulige omkostninger. For jeg vil altid kunne skaffe de nødvendige kompetencer til opgaverne, siger direktøren selvsikkert.

Lav udviklingspris
Det er med til at sikre, at udviklingsprisen ? som dækker over stort set hele udviklingsspektret fra ERP-programmering til .NET-ydelser ? kan holdes på beskedne 200 kroner i timen.

- Det er så billigt, at alle kan være med, siger Jens Christian Hansen.

Mikrovision blev stiftet i begyndelsen af 2004, da Jens Christian Hansen havde forladt en stilling i EDB Gruppen, hvor han blandt andet ledede en udvikler-gruppe og oplevede, at den var tung at omstille til skiftende krav.

I de senere år har han sideløbende arbejdet på en MBA med fokus på netop outsourcing, og det var med til at plante kimen til den nye forretningside.

Større salgsarbejde venter

Kunderne er indtil videre hovedsagligt udenlandske virksomheder, men nu hvor virksomheden er blevet mere etableret med kontor i Udviklingsparken ved Århus, vil Jens Christian Hansen sætte gang i et større salgsarbejde herhjemme.

Tendensen med at stifte en minimal organisation herhjemme som kontaktbureau for en lang større netværksorganisation i et andet land kan sagtens fungere, mener chefen for Jupiter Researchs nordiske afdeling, analytikeren Edward O'Hara.

Han peger på Tata Consulting Group, en af verdens største spillere, som har løst store opgaver for danske virksomheder med en meget lille organisation i Danmark, pointerer han.

- Det væsentlige i konstruktionen er styrken og ekspertisen i dit netværk. Hvis man har det, stærke referencer, og sikrer sig, at kontrakterne forplanter forpligtigelserne hele vejen ud i netværket, så kan det være lige så godt som at vælge en lokal leverandør, mener Edward O'Hara.

Han mener, at de netværksbaserede virksomheder er så afhængige af deres omdømme, at én dårlig reference lynhurtigt kan stoppe ordretilgangen, og at det er med til at minimere risikoen ved at entrere med outsourcing-formidlerne.

Til gengæld mener han, at man ikke kommer langt uden referencer og certificeringer fra de store it-virksomheder som IBM, som kan stå som kvalitetsstempel. Og han mener ikke, at man skal forsøge at brede sig for meget kompetencemæssigt.

- Det er meget farligt at være meget bred. Man kan ikke have specialiseret viden om alting, og den danske kontaktperson er nødt til at have kompetencerne selv ? ellers kan man jo ikke stå inde for kvaliteten, mener Edward O'Hara.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere