TDC var klar til endnu højere Song-bud

Der var rum til at betale mere end de 95 svenske kroner per aktie, som TDC endte med at betale for Song Networks. Sådan lyder det fra koncernchef Henning Dyremose, der vurderer, at en yderligere skærpelse af budkrigen kunne være endt med en markant højere pris.

Song Networks var alle pengene værd og mere til. Der er ingen tvivl i stemmen hos TDC's koncernchef Henning Dyremose, når han skal vurdere det danske teleselskabs køb af den svenske netværksleverandør.

TDC var derfor også villig til at betale mere end de 95 svenske kroner per aktie, som onsdag viste sig at være nok til, at TDC overtager kontrollen over Song Networks.

Henning Dyremose havde ligefrem frygtet en situation, hvor selskaberne dag efter dag ville byde hinanden op i forsøget på at gøre sig mest attraktiv over for aktierne.

Markant højere pris

- Hvis vi var endt i sådan en auktion, så var vores vurdering, at prisen var blevet markant højere, siger Henning Dyremose.

Det er grunden til, at TDC har holdt sig stille de seneste par uger, mens selskabets investeringsbank UBS sonderede markedet for at finde frem til en løsning.

Den løsning kom i går aftes, hvor UBS kunne præsentere TDC en mulighed for at købe sig til aktiemajoriteten i Song Networks til svenske 95 kroner per aktie.

Det er knap 36 procent mere, end TDC oprindelig bød, da teleselskabet først viste interesse for Song Networks i midten af september.

Trods den højere pris mener aktieanalytiker Peter Moltke fra investeringsbanken HSH Gudme, at TDC fortsat har gjort en forretning, som kan forsvares.

Ikke eksorbitant høj

- Jeg synes ikke, at den pris, der bliver givet i dag, er eksorbitant høj. Det er en prisfastsættelse, hvor jeg kan følge med i regnestykket. Så det virker stadig fornuftigt, siger Peter Moltke.

Henning Dyremose mener selv, at det er en ganske konservativ forretningsplan, som TDC har lagt før købet.

På et pressemøde onsdag nævnte han, at TDC eksempelvis ikke har indregnet de indtægter, der vil komme, hvis Tele2 vælger at leje sig ind på Song Networks' infrastruktur.

Heller ikke potentielle indtægter fra privatkunder eller, hvis TDC vælger at bruge infrastrukturen til mobiltelefoni, er regnet med.

Det kom også frem på pressemødet, at TDC allerede i 2002 havde øjnene på Song Networks og selskabets omfattende nordiske infrastruktur.

- Vurderingen var på det tidspunkt, at det ikke var interessant at købe, fordi Song skulle igennem en massiv gældssanering og det var man nok ikke kommet igennem med os som ejer, siger Henning Dyremose.

Samtidig afholdt det TDC, at Song dengang var en række adskilte selskaber med forskellige it-systemer, som først skulle integreres.

- Men Song har bevæget sig fra en ganske grim ælling til en ganske smuk svane, mener Henning Dyremose.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere