Billige indkøb sikrer B&O tele-overskud

Designertelefoner fortsætter med at give en bedre indtjening hos Bang & Olufsen, selvom salget i seneste regnskabsår faldt med 12 procent. Specielt lavere indkøbspriser var med til at sikre Struer-selskabet et overskud på 32 millioner kroner.

Et faldende salg af designertelefoner ændrer ikke på optimismen hos B&O-datterselskabet Bang & Olufsen Telecom i Struer, hvor overskuddet trodsede tilbagegangen og voksede til 32 millioner kroner.

Det var en forbedring på syv millioner kroner i forholdet til året før, mens omsætningen omvendt faldt med 12 procent og landede på 260 millioner kroner i det seneste regnskabsår, der sluttede ved udgangen af maj.

Bang & Olufsen kalder selv udviklingen i datterselskabet for tilfredsstillende, og peger på, at det er først og fremmest er lavere indkøbspriser, der har været med til at sikre en forbedret indtjening.

Rykker fra nedturen

Overskuddet beviser, at datterselskabet Bang & Olufsen Telecom for andet i år i træk lægger afstand til den indtjeningsnedtur, der ramte fra 1999 til 2002.

B&O Telecom flyttede i begyndelsen af regnskabsåret sin udviklingsafdeling over i søsterselskabet B&O Audiovisuel, og de ansatte figurerer derfor ikke længere under Telecom-selskabet.

Bang & Olufsen Telecom A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003-042002-03
Omsætning260297
Resultat af primær drift (EBIT)4434
Resultat før skat 4535
Resultat3225
Egenkapital7664
Antal ansatte567
Selskabet forventer i det nuværende regnskabsår en uændret omsætning, mens indtjeningen forventes at blive "tilfredsstillende".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra administrerende direktør Peter Thostrup, der er på forretningsrejse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere