Salget af Hands havnet i voldgift

Columbus IT Partner er utilfreds med den vare, som virksomheden fik, da den overtog Hands Danmark sidste efterår, og parterne ligger nu i voldgiftssag. Men Columbus må gribe i egen barm, hvis ikke det er lykkedes selskabet at få det til at fungere, siger den tidligere chef for Hands.

En voldgiftsag. Det er den foreløbige løsning på den konflikt, som har udviklet sig imellem Columbus IT Partner og norske Hands siden nytår.

Konflikten udspringer af norske Hands? salg af den danske afdeling til Columbus IT Partner sidste efterår.

Den danske leverandør af økonomisystemer og andre virksomhedssystemer er nemlig utilfreds med de økonomiske informationer, som den fik af Hands inden overtagelsen.

Stærk konkurrent fjernet

Sagen startede kort efter nytår og få måneder efter, at Columbus IT Partner købte Hands Danmark af det norske, børsnoterede Hands 1. oktober 2003.

Columbus IT Partner ønskede at fjerne en stærk konkurrent, ligesom Hands Danmark vurderedes til at have været en stor pristrykker på det danske marked.

Det var fra begyndelsen meningen, at kunderne og aktiviteterne skulle indlemmes i Colmbus IT Partner, og man forventede betydelig synergieffekter og konsolidering. Samtidig var det meningen, at Hands Danmark skulle nedlægges som selvstændigt firma.

Ret hurtigt fandt Columbus IT Partner dog ud af, at tingene i Hands Danmark ikke helt forholdt sig så rosenrødt, som sælgeren ellers havde lovet.

Året igennem har Columbus IT Partner fundet mangler i den centimeter-tykke overdragelsesaftale, og virksomheden mener, at mange af kundeprojekterne mangler mere arbejde og er mere økonomisk krævende, end den var blevet stillet i udsigt af nordmændene.

Derfor har Columbus IT Partners advokater indledt en dialog med nordmændene, og sagen er altså nu endt i en voldgiftssag.

Hverken administrerende direktør i Columbus IT Partner Steen Hagengaard eller koncernchef Carsten Dilling har ønsket at kommentere voldgiftssagen.

Hos norske Hands ønsker man heller ikke at kommentere sagen direkte, før voldgiftssagen er afgjort.

Derfor er det heller ikke kendt, hvilke kunder, der er involveret i de projekter, som konflikten drejer sig om, ligesom det er ukendt, hvor stort et beløb konflikten drejer sig om.

Gribe i egen barm

Ole Wamsler var administrerende direktør i Hands, da salget blev gennemført, og han er noget overrasket over at høre, at salget er havnet i en voldgift.

? Det selskab, jeg overlod, var et velfungerende selskab. Det vil komme meget bag på mig, hvis der er noget at komme efter, siger han.

Ole Wamsler peger endvidere på, at der netop i forbindelse med salget var en omfattende due diligence-periode, hvor samtlige projekter blev gennemgået af Columbus? revisorer og advokater.

? I en sådan proces vil det være katastrofalt, hvis revisorerne eller advokaterne kan sætte deres finger på noget, så vores vurdering af projekterne har om noget været konservativ, siger han.

Ole Wamsler er ikke indkaldt i sagen og hører første gang om den nu, og oplysningen om voldgiftssagen gør ham gal.

? Fusioner og sammenlægninger er altid svære, og hvis det ikke er lykkedes for Columbus at få tingene til at fungere med Hands, så må de gribe i egen barm, siger han.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld IT Branchen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere