Foto-telefoner sender Sony Ericsson til tops

Sony Ericcson stormer frem. Kundernes tørst efter kameratelefoner og konkurrenternes sløvhed er grunden til, at den japansk-svenske mobilproducent nu er nummer fem på markedet med en kvartalsomsætning på 11,9 milliarder kroner.

Sony Ericsson har i dag præsenteret et kvartalsregnskab, der viser at indtjeningen er steget med 208 millioner kroner ? netto. Ifølge Bloomberg regner Sony Ericsson med, at årets sidste kvartal vil blive firmaets bedste.

Det er kun et enkelt år siden, at Sony Ericsson fik et overskud at prale med, efter Sonys mobilenhed for tre år siden slog pjalterne sammen med Ericsson. Firmaet tabte nemlig 6,5 milliarder kroner de første 21 måneder efter fusionen.

10,3 millioner mobiltelefoner

I andet kvartal i år har Sony Ericsson langet 10,3 millioner mobiltelefoner over disken, og det får selskabet ind på en femteplads, der er blevet snuppet fra sydkoreanske LG.

Verdensranglisten over mobilproducenter ser nu således ud:

  • 1: Nokia
  • 2: Motorola
  • 3: Samsung
  • 4: Siemens
  • 5: Sony Ericsson

    Den rasende vækst er blandt andet kommet, fordi Sony Ericsson har satset hårdt på kameratelefoner, mens konkurrenter som Nokia har været meget længe om at gå ind i den del af markedet.

    Sony Ericsson overvejer, om ikke næste skridt skal være at gå lidt væk fra high-end GSM-telefoner og istedet prøve nye standarder eller billige telefoner af.

    Det sidste vil være endnu et bid i haserne på Nokia, der netop sidder tungt på den billige ende af modellerne. Nokia præsenterer sit kvartalsregnskab senere i dag.




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    itm8 A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Cyber Security Summit 2024

    Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

    29. august 2024 | Læs mere


    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere