K: Netjunkier skal have flere penge

Der skal flere tipsmidler til at hjælpe Center for Ludomani, som fornylig lukkede sin støttegruppe for netafhængige, mener De Konservative, som vil gå til sundhedsministeren med ønsket. Andre partier erkender problemet med netjunkier, men mener, at behandlingsformen skal undersøges nærmere.

Center for Ludomani skal hjælpes med flere penge, efter centeret fornylig lukkede sin støttegruppe for netafhængige. Det skete, fordi centeret ikke ville bruge flere af de penge, som det i forvejen får fra tipsmidlerne på net-junkierne.

Det mener Det Konservative Folkeparti, der gerne ser, at centeret får flere offentlige penge til arbejdet.

- Det er oplagt, at Center for Ludomani skal have flere tipsmidler til at fortsætte arbejdet, når de har haft så gode resultater, siger Charlotte Dyremose, konstitueret it-ordfører i Det Konservative Folkeparti.

Ingen penge fra netudbyderne

Hun vil bede sundhedsordfører Else Theill-Sørensen om at gå til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med ideen.

Centeret har selv puslet med tanken om, at få det private erhvervsliv til at betale for projektet.

For eksempel ved få internetudbyderne til at spytte i kassen, ligesom spillemaskineproducenterne gør gennem tipsmidlerne.

Charlotte Dyremose mener imidlertid, at det er uholdbart at kræve penge af udbyderne og får opbakning fra Dansk Folkeparti.

- Jeg mener ikke, at selskaberne skal betale for det. Det er ikke til at styre, siger Jørn Dohrmann, it-ordfører i Dansk Folkeparti.

Lige så slemt som druk

Center for Ludomani mener, at netafhængighed har en række fællestræk med andre 'manier' såsom ludomani og narkomani, men ordførerne i S, SF og DF mener ikke, at der er nok viden om, hvad det egentligt vil sige at være netjunkie.

Derfor mener de, at det skal undersøges nærmere, hvad både internetafhængighed er, og hvad præcist det er, som Center for Ludomani kan byde på, inden der i givet fald skal tilføres flere penge.

- Er centeret overhovedet det rette sted at behandle internetafhængige? Det er jo et privat tilbud, som behandler spillere, siger Thomas Adelskov, Socialdemokratiets it-ordfører.

Socialdemokraterne vil for så vidt gerne hjælpe de mennesker, der har lænket sig til maskinen for at leve et liv i skæret fra chat, online-spil og betalingsporno, men ønsker det undersøgt, om de ramte danskere anvender de kommunale tilbud, der findes på området.

- Kommunerne får en pulje penge til psykologhjælp. Vi skal vide, om folk bruger de kommunale tilbud, før vi tager stilling til, om der skal gribes ind af en anden vej, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere