Jysk it-konsulenthus strutter af vækst

Det jyske it-konsulentfirma Elbek og Vejrup stråler af selvtillid oven på et regnskabsår, der er selskabets bedste nogensinde. Ordrebogen er fuld, og selskabet forventer sig meget af de forestående kommunesammenlægninger.

Elbek og Vejrup, som sælger it-løsninger til offentlige og private virksomheder, har netop offentliggjort sit hidtil bedste resultat.

Overskuddet er tordnet op med 165 procent og salget er løftet 50 procent med sammenlignelige tal fra perioden før. Og ordrebogen for indeværende halvår tegner lovende.

- Vi er booket 100 procent. Vi har ordrer nok til at alle ressourcer er udnyttet, siger administrerende direktør Niels Elbek.

Han forventer sig meget af de forestående kommunesammenlægninger, der kan føre væksten i selskabet videre.

Mange kommuner har systemer fra forskellige leverandører, og puslerier med at få data til at spille sammen kan føre udfordringer med sig til Elbek og Vejrup.

Blandt andet kommunerne på Bornholm har haft store vanskeligheder med at sammenlægge telefon og it-systemer.

Flere i job

Efter regnskabet sidste år var selskabet 25 ansatte, og i gennemsnit har der været 33 ansatte i det forløbne år. Nu er selskabet oppe på 42 ansatte, da der er kommet to nye med på holdet siden regnskabsmeddelelsen.

- Det er svært at bevare pessimismen, siger Niels Elbek med en jysk tilgang til succesen.

Han forklarer, at samme holdning ligger til grund for vækstmålet på 20 til 25 procent for salg og overskud. Det er bundgrænsen.

- Internt skruer vi ambitionerne lidt højere i budgetlægningen, siger han.

Væk med sovepuden

Selskabet brøster sig med at være selvfinansierende med en stabil positiv likviditet. Derfor overfører ejerne hvert år hele overskuddet til holdingsselskabet, som er ejet af Niels Elbek og Lars Vejrup i fællesskab.

- Har vi pengene stående i driftsselskabet, virker de bare som en sovepude, og man bliver doven. Vi har ikke behov for dem, da vi altid har positiv likviditet, siger Niels Elbek.

Holdingsselskabet er heller ikke de to herrers private forbrugskasse, men skal stå til rådighed for fremtidige projekter.

- Vi har kun hævet privat en gang, påpeger direktøren.

Elbek og Vejrups omsætning blev på godt 31 millioner i 2003-04. Overskuddet herfra blev 3,3 millioner kroner efter skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere