1.000 personer sortlistet af telebranchen

Teleselskaberne har nu omkring 1.000 dårlige betalere i deres fælles advarselsregister. Samlet er der nu ubetalte regninger for 20 millioner kroner, men branchen vurderer, at det nu to år gamle register dæmmer op for den hårde kerne af kreditryttere.

Telebranchens fælles advarselsesregister, som teleselskaberne dannede i 2002, har nu omkring 1.000 af de værste kreditryttere listet.

Den sorte liste er et værn mod kunder, som spekulerer i at oparbejde gigantiske regninger uden at betale, for derefter at rykke til et nyt teleselskab, når abonnementet bliver lukket. Det skriver Nordjyske.dk.

Teleselskabernes brancheorganisation vurderer, at registret gør selskaberne bedre istand til at afværge dårlige betalere, der har bevist bedrageriske hensigter i andet selskab.

Når en kunde henvender sig i en telebutik, kan sælgeren ud over at tjekke kreditværdigheden også tjekke advarselsregistret.

Følsomt område

Forbrugerrådet er ret trygge ved registret og vurderer, at der er taget forholdsregler, så det ikke misbruges til at udveksle andre oplysninger om teleselskabernes kunder.

- Det er selvfølgelig et følsomt område, men motivationen er at beskytte selskaberne og i sidste ende de almindelige forbrugere mod den rendyrkede spekulation, siger telepolitisk medarbejder, Anders Hjort Jensen fra Forbrugerrådet, til Computerworld Online.

Datatilsynet har givet telebranchen dispensation til oprettelsen af registret på grund af formålet, som anses for "anerkendelsesværdigt".

Krav til gæld

Den sorte bog bliver administreret af RKI Kredit Information og rummer nu omkring 1.000 personer og virksomheder, som mangler at betale telefonregninger for cirka 20 millioner kroner.

Teleselskaberne skal opfylde flere krav for at bede om at få en kunde registreret, hvis han skylder mere end 1.000 kroner og har erkendt gælden, eller teleselskabet har foretaget retslige skridt mod kunden.

- Vi har set eksempler på, at kunder har oprettet et abonnement og ringet nonstop en hel weekend. Det kan sagtens løbe op i 100.000 kroner, før man får en chance for at få sat en stopper for det, siger Ib M. Tolstrup, der er direktør i telekommunikationsindustrien.

Hos Sonofon oplyses det at advarselsregistret har været en stor hjælp til at fange abonnementssnydere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere