Godmorgen.
Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Denne morgen er det Jacob Wittorff, der sidder bag tasterne.
Mandag aften løftede statsminister Mette Frederiksen (S) sløret for det, som hun betegner som første del af en plan for ”en gradvis, forsigtig og kontrolleret” genåbning af dele af samfundet.
Men i dagens udgave af Børsen vurderer den danske fintech-iværksætter Jeppe Rindom, at den danske regering har undervurderet de konsekvenser, som en nedlukning har for erhvervslivet.
Dansk fintech-topchef: Regeringen trak i det røde håndtag uden at tænke på konsekvenserne
Jeppe Rindom, medstifter og topchef i fintech-virksomheden Pleo, frygter at nedlukningen af Danmark, kan få større negative konsekvenser for det danske erhvervsliv, end regeringen havde forudset. Det siger han i et interview med Børsen.
"Regeringen har været hurtig til at trække i det store røde håndtag uden at tænke på, hvad det koster at stoppe toget, og hvordan man får det hele i gang igen," siger han til Børsen.
Han oplyser blandt andet, at to procent af Pleos brugere i løbet af de seneste dage er blevet deaktiveret, hvilket ikke er noget, som virksomheden tidligere har oplevet.
Jeppe Rindom har i øvrigt selv været ramt af coronavirus. Det har han fortalt om i dette interview med Computerworld.
Videokonsultationer hitter på nordjyske hospitaler
Coronavirussens udbredelse betyder, at hospitaler i Nordjylland siden 16. marts har gennemført 24.000 konsultationer via video eller telefon. Det oplyser Region Nordjylland i en meddelelse.
Ifølge Regionen har den aktuelle situation skubbet til en udvikling, der allerede var i gang, hvor man har forsøgt at holde flere virtuelle konsultationer.
”Det gør mig både stolt og glad, at vort personale i den grad har fundet nye veje til at nå patienterne, så man har haft mulighed for at fastholde dem i deres forløb eller starte et nyt op. Der bliver konstant arbejdet på nye løsninger, og erfaringerne herfra bliver også noget, der kommer os til gode i tiden efter coronakrisen," siger regionsrådsformand Ulla Astman i meddelelsen.
Ny dokumentarfilm går bag om salget af Billy
Den danske iværksætter Toke Kruse, der sidste år solgte regnskabsprogrammet Billy for et større millionbeløb, har lavet en dokumentarfilm om sig selv.
I filmen "Serieiværksætter Toke Kruse - fra madpakker til millioner" følger vi Toke Kruse i tiden før og efter salget af Billy, og vi er med helt inde ved forhandlingsbordet.
Filmen bliver lagt på Youtube klokken 16 i dag, hvor den kan ses via følgende link.
Airbnb henter en milliard dollar i ny kapitalrunde
Coronavirussen har ramt den globale rejsebranche hårdt, men alligevel har Airbnb netop været i stand til at hente én milliard dollar i en ny kapital.
Kapitalen bliver ifølge amerikanske CNBC tilført fra kapitalfondene Siver Lake og Sixth Street Partners.
Airbnb blev ved den forrige kapitalrunde i 2017 værdisat til en 31 milliarder dollar, men ifølge CNBC valgte selskabet i i starten af marts at nedjustere sin værdi til 26 milliarder dollar.
Apple udvikler ansigtsværn til hospitalsansatte
I en video på Twitter fortæller Apples topchef Tim Cook, at selskabet via sine globale forsyningskæder har skaffet 20 millioner ansigtsmasker, der skal doneres til steder, hvor der er særligt stort behov for dem.
Derudover oplyser Tim Cook også, at selskabet selv har designet, produceret og leveret en række ansigtsværn til brug for sundhedspersonale.
Det er planen, at selskabet inden ugens udgang skal levere én million værn, og herefter forventer selskabet at levere yderligere en million værn om ugen.
Om dagen i dag: IBM lancerede banebrydende mainframe
Den 7. april 1964 offentliggjorde IBM selskabets ”System 360” mainframe-arkitektur, der bestod af modellerne Model 30, Model 40, Model 50, Model 60 og Model 70.
System 360 kom til at danne grundlag for IBM’s succesrige mainframe-forretning i efterfølgende år. Op gennem 60’erne sad IBM således på 65 procent af det amerikanske mainframe-marked.