Dansk headset-firma udsat for salgsrygter

Rygtesmedene på aktiemarkedet har sat liv i spekulationer om et salg af Jabra, der producerer headset til mobiltelefoner og er ejet af GN Store Nord. Analytikere vurderer, at et salg er interessant - bare ikke nu. De prissætter Jabra til 2,2 milliarder kroner.

Danske Jabra, der er en del af GN Store Nord, kan være på vej mod nye ejere, ifølge rygter som har svirret på aktiemarkedet på det seneste.

Ifølge investeringsbanken Enskilda Securities er Jabra, der sælger og producerer headset til mobiltelefoner, mere end to milliarder kroner værd, skriver Reuters.

GN Store Nord maner spekulationerne til jorden, og får opbakning fra analytikere, der mener, at timingen er forkert.

-Det er en and. GN har fire ben og ingen hellige køer. Alt er til salg til den rigtige pris. Vi har hele tiden sagt, at vi ved udgangen af 2005 vil se, om der er udsigt til en fornuftig indtjening i Jabra, og tage stilling på den baggrund, siger Peter Kruse, vicedirektør fra GN Store Nords Investor Relations.

Analytikerne vuderer, at et salg af divisionen kan komme på tale, da Jabra ikke leverer de store synergieffekter i forhold til de andre forretningsområder i koncernen.

Forbrugersalg

Jabra er også den eneste i GN Store Nord-regi, som sælger direkte til forbrugerne. Og det kan ifølge Enskilda gøre frasalg til en mulighed, men investeringsbanken mener, at tidspunktet er forkert.

Analytiker Klaus Kehl fra Nordea Securities er enig med sin kollega i, at det kan betale sig at vente.

- Det er mere nærliggende at føre forretningen videre, inden man overvejer et salg, siger han til Computerworld Online.

Spekulationerne om et frasalg kan have fået grobund i divisionens bemærkelsesværdige udvikling, der for alvor satte præg på koncernens regnskab i første halvår af 2004.

Økonomisk fremgang

Jabra var med en vækst i salget på 168 procent til 292 millioner kroner den store positive overraskelse, da GN Store Nord offentliggjorde halvårsregnskab. Et overskud på 16 millioner kroner var det første til selskabet.

Koncernen har tidligere meldt ud, at den vil overveje Jabras position i 2005, afhængig af indtjeningen, men med den seneste udvikling står divisionen måske tættere på kerneområderne.

Jabra sælger i dag hovedsageligt til Motorola og Siemens, mens det begynder leverancer af Bluetooth-headset til Samsung i fjerde kvartal.

Spekulationerne om salg af Jabra - kombineret med positive anmeldelser af GN?s regnskabsudvikling fra flere analysehuse - har sammen med en stigende optimisme blandt mobiltelefonproducenter løftet GN Store Nords aktiekurs omkring 27 procent i den seneste måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere