Kazaa-firma i kødet på musikindustrien

Firmaet bag den fildelingsteknologi, som blandt andre Kazaa anvender, sagsøger den amerikanske pladeindustris brancheforening for at bryde patenter i kampen mod pirateri. Den amerikanske musikbranche er dermed involveret i et nyt juridisk slagsmål, selvom rollerne denne gang er byttet om.

Den amerikanske musikindustri er så forhippet på at gøre livet surt for pirater, at den bruger den samme teknologi som fildelerne. Og det må den ikke, hvis det står til Altnet, der blandt andet står bag den peer-to-peer-teknologi (P2P), der bruges på Kazaa.

Altnet har derfor indstævnet RIAA, som er den amerikanske pladebranches forening, samt Overpeer og Media Sentry, der sælger antipirat-software.

Altnet mener, at de to firmaer på foranledning af RIAA simpelthen oversvømmer fildelingsnetværk med falske filer, såkaldte spoof-filer.

Hvis en bruger ønsker at downloade et bestemt nummer, risikerer hun derfor at få en fupfil, der er skadet eller falsk.

Bryder patent

Altnet holder på, at den metode, som Media Sentry og Overpeer bruger til at matche deres spoofs med brugernes downloads, bryder det patent, som udviklerfirmaet Kinetech har på at identificere filer i fildelingsnetværk.

Den teknologi licenserer Kinetech udelukkende til Altnet og Altnets moderfirma, Brilliant Digital Entertainment.

Søgsmålet er det seneste skridt i Altnets kampagne for at få musikbranchen væk fra at bruge firmaets teknologi.

Siden november har Altnet forsøgt at komme i dialog med musikindustrien, men er blevet mødt med lukkede døre. Altnet har sendt utallige breve til pladeselskaberne, hvor Altnet beder om at man holder sig fra at bruge fildelingsteknologi i kampen mod pirateriet.

Tidligere sager

Det er ikke første gang, at Altnet er oppe at toppes med RIAA.

Altnet har været i dialog med flere af de store selskaber i forbindelse med at skabe legale distributionskanaler og licenser til musik gennem fildelingsnetværk. Men der har ikke været den store interesse.

Selskabets direktør, Kevin Bermeister, mener, at selskaberne nærmest står kartelagtigt sammen, når det handler om at holde Altnets fuldt lovlige teknologi væk fra det lovlige musikmarked.

Overpeer har som det eneste selsab reageret på stævningen. Firmaet "benægter beskyldningerne på det kraftigste, og finder dem fuldstændigt og aldeles grundløse".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere