It-folk vender ryggen til alternative mus

Selv om hver anden it-ansatte lider af musegener er de ikke spor interesserede i alternative musetyper, som ellers kan være med til at give den variation, som kan dæmme op for generne. Grossister og forhandlere mener, at den manglende interesse kan skyldes manglende fokus fra producenterne.

Selv om mere end halvdelen af de mennesker, der arbejder i it-branchen har ondt i skulder, albue og håndled, er der ingen interesse blandt de professionelle it-folk for at slippe den kendte mus med to knapper og et rullehjul og erstatte den med eksempelvis trackball, musepen, vertikal mus eller joystick.

Det viser en rundspørge, som Computerworld Online har foretaget blandt en række forhandlere af mus.

De melder samstemmende, at de ikke kan mærke det øgede fokus på museskader på salget til erhvervslivet.

- Der er ikke nogen markant stigning. Der er klart mest salg i de almindelige mus, for de andre er noget dyrere. For eksempel koster en af modellerne fra 1.300 kronerne plus moms, siger forretningschef Mikkel Hansen fra it-forhandleren Nem Computer.

Tyve ud af tusind

Nem Comptuer har solgt blot omkring tyve alternative mus i år ud af et samlet salg på omkring tusind mus.

Samme tendens gør sig gældende hos de forhandlere, der sælger it-produkter til private.

- Det er et nichemarked. Vi har de gængse typer på lager, men vi ser ikke en stigning i markedet. Vores erhvervskunder er mere opmærksomme på det - især når en virksomhed tager udgangspunkt i en enkelt medarbejders behov. Men der bliver ikke købt til hele virksomheden på en gang, siger Jesper Marker, der er muse-indkøber for Computercity.

Jesper Marker mærker dog en lille effekt fra den medieopmærksomhed, der er på mus og skader for tiden

- Vi ser mange artikler om museskader, og det betyder måske en lille stigning i salget i alternative mus. Men vi vil nok mere se en stigning i almindelige mus, for der kommer mere ergonomiske almindelige mus. Flere af producenterne forsker i mus og arbejdsstillinger, for musegener hænger også sammen med, hvor langt tastatur og mus er fra hinanden, forklarer Jesper Marker.

Ikke nok markedsføring

Hos Nem Computer mener Mikkel Hansen, at især de offentlige indkøbere er ved at kigge i retning af de alternative mus. Det rækker dog ikke langt i det store billede, i det der stadig er tale om indkøb i småtteriafdelingen.

- Måske gør vi som firma ikke nok for at markedsføre de typer mus. Det er ikke et område, vi har fokuseret på, siger han.

Michael Jensen er produktchef i Computerstore A/S. Han peger på, at prisen og manglende marketing kan have en finger med i spillet, når det handler om alternative mus.

- Vi sælger dem da, men det er jo en dyr løsning. Man kommer jo snildt over to tusinde kroner, siger han.

Michael Jensen kan dog berette, at når folk først får noget andet mellem hænderne, så er der ingen vej tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere