Dansk boom i avancerede mobiltelefoner

Danskernes lyst til at købe mere avancerede mobiltelefoner med kamera og farveskærm overstiger langt producenternes tidligere forventninger. Branchen forventer at sælge 1,5 millioner mobiltelefoner i 2004 - et fald i forhold til sidste år - men omsætningen forventes alligevel at blive langt højere.

Salget af mobiltelefoner med kamera er i år steget med 300 procent, og tre ud fire nye mobiltelefoner sælges i dag med indbygget kamera.

Det viser tal fra IT-Brancheforeningen, som har opgjort salget på baggrund af tal fra Nokia, Motorola og Sony Ericsson.

Trods tidligere meldinger om de populære kameratelefoner er IT-Brancheforeningen overrasket over stigningen i salget.

- Vi har solgt langt flere mobiltelefoner med kamera, end vi havde regnet med, siger direktør Jakob Lyngsø.

1,5 millioner mobiltelefoner

I alt forventer foreningen, at der i år langes 1,5 millioner mobiltelefoner over disken, hvilket er et fald på omkring 100.000 i forhold til rekordsalget sidste år. Danskernes valg af dyrere telefoner får dog den samlede omsætning til at stige.

- Det kan ikke undgås, for det er langt dyrere telefoner, siger Jakob Lyngsø.

Han forventer, at tendensen mod avancerede mobiltelefoner også vil give en positiv afsmitning på teleselskaberne, som vil få lettere ved at tjene penge på datatjenester som multimediebeskeder (MMS) og mobildata (GPRS).

- Det er både godt for branchen og teleselskaberne, for det giver også større udbredelse af GPRS. Det betyder, at også datadelen kommer med, så vi nu begynder at få mere end bare mobilsnak, fortæller Jakob Lyngsø.

Dyr telefon giver større forbrug

De samme meldinger kommer fra de danske teleselskabers brancheorganisation Telekommunikationsindustrien, hvor direktør Ib Tolstrup mener, at teleselskaberne har en interesse i at promovere de avancerede mobiltelefoner.

- Avancerede modeller kan håndtere langt større datamængder, og undersøgelser viser, at omsætningen per kunde er direkte afhængig af den telefonmodel, kunden har i hånden, siger han.

Han oplever, at specielt multimediebeskeder (MMS) er blevet et hit i takt med, at mobiltelefonerne understøtter funktionen.

Hos IT-Brancheforeningen har Jakob Lyngsø forventning om, at stort set alle danskere skal have udskiftet mobiltelefonen, hvis de ikke har en med farveskærm, kamera og GPRS.

Jakob Lyngsø bider derfor heller ikke på argumentet, at mange danskere allerede får deres behov opfyldt med SMS og samtaler.

- Jeg tror, de fleste mennesker gerne vil have muligheden for at sende og modtage e-mail, og jeg tror også, at flere og flere vil bruge deres mobiltelefon til at søge på Google eller Krak, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere