Artikel top billede

(Foto: Zac Wolff/Unsplash)

Nu kan du sludre med ChatGPT med ’Advanced Voice Mode’: Kræver dog særlig adgang

OpenAI’s ’Advanced Voice Mode’ gøre nu tilgængelig i 50 forskellige sprog – bare ikke i udvalgte europæiske lande, heriblandt Danmark.

Allerede inden lanceringen af OpenAI’s ’Advanced Voice Mode’ lod administrerende direktør Sam Altman, forstå, at der vil være mere end et snært af science-fiction over tjenesten.

I et opslag på det sociale nyhedsmedie X henviste han direkte til science-fiction filmen ’Her’, hvor tjenesten samtidig blev født med stemmen ’Sky’, der med sin livlige, nærmest flirtende tone, vakte mange ligheder med AI-stemmen ’Samantha’ fra filmen.

Godt fire måneder efter præsentationen er OpenAI nu klar med tjenesten, som i de kommende dage rulles ud til betalende ChatGPT-abonnenter med ’Plus’ eller ’Teams’ pakken.

Særligt for den avancerede Voice-tjenesten er, hvordan den forener ChatGPT’s evne til at generere chat-beskeder med en sprogmodel optimeret til at indgå i en samtale på naturlig vis, hvor den kan reagere på afbrydelse og ændre stemmeføring alt efter behov.

Nyeste version af tjenesten kan konversere i 50 forskellige sprog og skulle være bedre til at forstå accenter, skriver netmediet Techcrunch.

Tjenesten debuterer med fire af de oprindelige fem stemmer, som oprindelig blev fremvist: Breeze, Juniper, Cove og Ember samt fem nye (Arbor, Maple, Sol Spruce og Vale).

Den småflirtende ’Sky’ stemme, som har fået skuespilleren bag Samantha i Her, Scarlett Johansson til at true OpenAI med sagsanlæg, er dog ikke med i lanceringen.

Holder sig ude af Europa

Borgere fra EU og en række andre europæiske lande bliver overset i forbindelse med lanceringen af ChatGPT’s nye funktion.

En talsperson fra OpenAI oplyser, at Advanced Voice Mode endnu ikke gøres tilgængelig i en række områder, heriblandt EU, Island, Norge, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien.