Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Svingdøren hos OpenAI fortsætter: Endnu et sikkerhedsteam opløses og lederen forlader selskabet

Endnu et sikkerhedsteam, der skulle vurdere, hvor klar verden er til AGI, er blevet opløst hos OpenAI, mens udskiftningerne hos AI-giganten også fortsætter.

OpenAI har opløst endnu et team, der tidligere fokuserede på sikkerheden omkring kunstig intelligens.

Det nyeste offer er "AGI Readiness"-teamet, som havde til opgave at vurdere, hvor klar verden er til kunstig intelligens på niveau med eller over menneskelig intelligens.

Beslutningen kommer kort efter, at OpenAI også valgte at opløse et andet centralt sikkerhedsteam tidligere på året.

Det skriver CNBC.

Endnu en opsigelse

Miles Brundage, der indtil nu har været leder af "AGI Readiness"-teamet, har i et indlæg på Substack annonceret sin afgang fra OpenAI.

I indlægget beskriver han jobbet, som værende et drømmejob, men forklarer samtidig, at han ønsker at arbejde bredere på tværs af hele AI-industrien og få større frihed til at offentliggøre uafhængig forskning.

Ifølge indlægget er en af hovedårsagerne til hans afgang, at han følte, at de store omkostninger forbundet med OpenAI's status og profil gjorde det vanskeligt at opnå den ønskede effekt i jobbet.

Hverken OpenAI eller nogen andre er klar til AGI

I sit indlæg understreger Miles Brundage, at hverken OpenAI eller andre førende AI-virksomheder er klar til AGI (Artificial General Intelligence), hvilket er den form for kunstig intelligens, der kan matche menneskelig intelligens på tværs af en bred vifte af opgaver.

Det har fået ham til at overveje at starte sin egen NGO eller slutte sig til en eksisterende, der arbejder med forskning og politik for AI.

"Jeg tror ikke, AI vil blive så sikker og gavnlig, som den kunne være, uden en målrettet indsats for at gøre det sådan," skriver han blandt andet i sit indlæg.

I forbindelse med nedlæggelsen af teamet vil en undergruppe, der arbejdede med økonomisk forskning, blive overført til OpenAI's nye cheføkonom Ronnie Chatterji, mens de resterende medlemmer af teamet vil blive omplaceret til andre afdelinger.

Stort mandefald hos OpenAI

Det er ikke første gang, at ledende figurer hos OpenAI forlader selskabet, eller sikkerhedsteams bliver opløst.

I maj besluttede selskabet at opløse sit "superalignment"-team, som var dedikeret til at håndtere AI’s eksistentielle risici.

Opløsningen kom kort tid efter, at holdets grundlæggere, Ilya Sutskever og Jan Leike, begge havde forladt OpenAI.

I september annoncerede OpenAI’s tidligere CTO, Mira Murati, sin afgang, hurtigt efterfulgt af forskningschef Bob McGrew og forsknings-VP Barret Zoph.

Trods de interne ændringer afsluttede OpenAI for nylig en massiv finansieringsrunde på 6,6 milliarder dollar, hvilket bragte virksomhedens værdi op på hele 157 milliarder dollar.

Samtidig er der forlydender om, at virksomheden angiveligt arbejder på en omstrukturering af sin nonprofit-status, som kan give OpenAI’s CEO, Sam Altman, større aktieandele i firmaet.