Artikel top billede

(Foto: Foto af Mohamed Nohassi via Unsplash)

AI-kompetencer efterlyses i langt flere jobopslag: "Om to til fire år vil det være som airbags i biler"

AI-kompetencer bliver markant mere efterspurgt af arbejdsgiverne i Danmark.

Kompetencer inden for AI er på ét år blevet mere end dobbelt så efterspurgte blandt arbejdsgiverne.

Det viser data fra det danske jobmarked, som Randstad har fundet og analyseret.

Mens antallet af unikke jobopslag dalede en smule i årets første ni måneder, var der anderledes fart på den del af stillingsopslagene, hvori en virksomhed efterspurgte AI-kompetencer.

Antallet af jobopslag, hvor ordene AI eller kunstig intelligens indgår, var i perioden 8.255 mod 4.009 i de samme ni måneder i 2023.

Altså mere end en fordobling i løbet af det seneste år.

I samme periode af 2024 var der en nedgang på knap 24.000 i det samlede antal jobopslag på det danske jobmarked sammenlignet med i 2023.

”AI og kunstig intelligens bliver nævnt i mange jobannoncer i dag, fordi det stadig er nyt og spændende. Men om to til fire år vil det være en selvfølge, som airbags i biler: Ikke noget, der skiller sig ud, men noget alle forventer som standard,” siger Mads Fridthjof, som er marketing og kommunikations-manager i Randstad.

Randstad har hentet dataene fra basen Index/Advertsdata. Den er bygget op, så man kan trække alle online jobopslag i Danmark. Herunder, hvad der står i teksten.

Når flere og flere virksomheder skriver AI og kunstig intelligens i deres jobopslag, er det ifølge Mads Fridthjof med en forventning om, at kandidaterne formår at arbejde med teknologien.

"Formålet er naturligvis, at kandidaten alt andet lige forstår, hvordan man kan bruge AI til effektivisering af forskellige processer,” siger han og tilføjer:

”AI og kunstig intelligens er med få kliks tilgængelig for alle mennesker, så det gælder i virkeligheden om at omfavne den med nysgerrighed. Som det ser ud lige nu, er det nok i virkeligheden den nemmeste kompetence at tilføje til sit CV og den, som har den største betydning."