Olicom klar til at sælge ud

Ventureselskabet Olicom er klar til at sælge ud af sine investeringer, efter at behovet for finansiering i selskaberne er reduceret. Olicom nedjusterer alligevel sin prognose for resultatet for 2004. Samtidig har Olicom via den svenske industrifond fundet penge og en ny investor til softwareudvikleren Scalado.

Olicom er nu nået så langt i arbejdet med sine porteføljeselskaber, at salgmærkater er ved at blive klistret op. Finansieringsbehovet er mindsket og kan være helt væk ved udgangen af året.

Forbedrede driftsresultater og tilførsel af ny kapital fra overståede investeringsrunder betyder, at porteføljeselskabernes pynter bedre i et salgsvindue.

- Det er Olicoms opfattelse, at den generelt positive udvikling har betydet, at flere af porteføljeselskaberne nu er nået så langt i deres udvikling, at mulighederne for at søge et frasalg er tilstede, skriver selskabet.

Meddelsen kommer sammen med Olicoms nedjustering af sin prognose for 2004, så der nu ventes et underskud på 15 millioner mod det tidligere estimat på 10 millioner kroner.

Grund til optimisme

Samtidig med regnskabsmeddelelsen har Olicom-selskabet, Scalado, fået tilført 12,3 millioner kroner i en ny investeringsrunde sammen med svenske Industrifonden, som bliver ny hovedinvestor. Olicom har vekslet lån til aktier - og samtidig investeret 5,8 millioner kroner - og ejer herefter 48,2 procent.

Scalado udvikler software til digital billedbehandling på mobiltelefoner og andre håndholdte enheder. Industrifonden vurderer, at Scalado kan blive førende inden for sit område i kraft af sine relationer til Nokia, Sony Ericsson, Symbian og Teleca.

- Timingen for Scalado er rigtig nu. Salget af kameratelefoner ventes i år at blive over 100 millioner enheder eller 15 til 20 procent af det samlede mobiltelefonsalg. I 2008 vil markedet for kameratelefoner være mere end 550 millioner enheder, udtaler Mats Jacobson, der er administrerende direktør i Scalado.

Olicom regner ikke med at Scalado får brug for yderligere finansiering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere