Mobilselskabet 3 lægger Norge på is

Danmark og Sverige har forrang i Norden hos mobilselskabet 3, der har lagt sin norske forretning på is. Mobilselskabet har ifølge sin 3G-licens seks år til at udbygge netværket i Norge, og noget af tiden skal nu bruges på at indgå roaming-aftaler med andre selskaber for at banke prisen ned.

Norske mobilbrugere har fået den kolde skulder af mobilselskabet 3, der trods en norsk 3G-licens nu vælger at satse på forretningen i Danmark og Sverige. Det skriver det norske erhvervsblad IT-avisen Business.

Mobilselskabet 3 har sammen med Telenor og Netcom fået en licens til næste generations mobilnetværk, UMTS, i Norge, men modsat tidligere meldinger går det et stykke tid, før selskabet har tænkt sig at gøre brug af den.

Ifølge den norske chefjurist Mats Tindberg skyldes det blandt andet, at mobilselskabet forsøger at forhandle sig til bedre priser for at bruge de andre teleselskabers mobilnetværk.

Forhandler fortsat

- Vi ligger fortsat i forhandlinger om roaming med teleoperatørerne - vi forsøger at få priserne yderligere ned. Samtidig er det vigtigt for os at få styr på forretningen i Sverige og Danmark, før vi satser fuldt i Norge, siger han til IT-avisen Business.

Ifølge licensbetingelserne har selskabet seks år til at dække 30 procent af Norges befolkning, men chefjuristen regner ikke med, at der kommer til at gå så længe.

Mobilselskabet ejes af Hutchison Whampoa fra Hong Kong og den svenske Wallenberg-families investeringsselskab Investor.

Den skandinaviske topchef, Shlomo Liran, har tidligere sagt, at selskabet skal have en million kunder i Norden for at få forretningen til at løbe rundt. Selskabet offentliggjorde for nylig, at det indtil videre har fået omkring 150.000 kunder i Sverige og 50.000 kunder i Danmark.

Konkurrenten Telenor forventer ifølge IT-avisen Business at lancere sit 3G-netværk inden årsskiftet, mens Netcom har lovet at komme på banen senest i marts næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere