Den hidtidige chef for NKT Integration, Lars Rønn, forlader selskabet for istedet at blive topchef i it-selskabet Tpack.
Direktørskiftet hos Tpack kommer midt i en heftig udviklingsfase for det Ballerup-baserede firma, som tidligere af den afgående direktør, Søren Støvring-Hallsson, er vurderet til at stå overfor sit endelige gennembrud.
- Jeg er stolt og glad over at fået stillingen, siger Lars Rønn, der søgte posten, da den blev slået op, fordi Søren Støvring-Hallsson skifter til Butlernetworks.
Kender bestyrelsesformanden
Lars Rønn kender Tpacks bestyrelsesformand Kaj Juul-Pedersen fra adskillige sammenhænge, og kunne godt se sig selv bag roret.
- Ja, jeg er jo nærmest en semiconductor-guy. Jeg kender markedet og chip-verdenen, så det virkede meget naturligt, forklarer den nyslåede direktør, der begynder i det nye job 15. september.
Lars Rønn kommer fra en stilling som administrerende direktør hos NKT Integration, der er en fusion af NKT-selskaberne Ionas og Cisilias, som producerer integrerede optiske komponenter til tele-industrien.
Han har været ansat i NKT Integration i godt syv år og forlader selskabet midt i en turbulent periode, hvor meget tyder på, at selskabets salg af optiske komponenter til fiberoptiske netværk ikke kommer til at kaste af sig i det forventede omfang.
Den 44-årige Lars Rønn er uddannet civilingeniør og har haft en omfattende karriere indenfor branchen. Før han kom til NKT, var han hos Hitachi Europe, hvor han havde ansvaret for de danske produktlanceringer og strategier.
Den rigtige idé
Lars Rønn er ikke meget for at sige, hvad den nærmeste tid vil betyde af ændringer hos Tpack.
- Nu skal jeg jo lige på plads først. Jeg venter med at sige mere, til jeg har talt med medarbejderne. Men det er et ualmindeligt sted med en ualmindeligt spændende teknologi, og jeg synes, at det har klaret sig ekstremt flot her i vækstfasen, siger han.
Tpack opererer efter en model, hvor firmaet ikke selv producerer selve produktet, men koncentrerer sig om design, udvikling og så videre. Firmaet er vokset 290 procent i omsætning sidste år.
- Det er multimilliard-dollar model at bygge en chip-fabrik i dag. Det, der er afgørende, er at have den rigtige idé og det rigtige design. Og det mener jeg, at Tpack har. Det er så op til mig at videreføre resultaterne, siger Lars Rønn.
Mystik om millionaftale
Sidste år indgik Tpack blandt andet to store aftaler, der hver menes at være 100 millioner kroner værd.
Der er ikke kommet meget frem om aftalerne, men det skulle være sikkert, at de er indgået med såkaldte 'Tier 1'-selskaber, de syv største telekom-leverandører.
Tpack holder tæt med detaljerne og vil derfor ikke komme ind på, om det er Fujitsu, Siemens, Lucent Technologies, Alcatel, Nortel Networks eller Huawei, der er tale om.
- Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, lyder det fra Lars Rønn.
Tpack blev i sin tid stiftet af ingeniører fra Intel, da chipgiganten lukkede sin netværksafdeling i Danmark.
Firmaet har siden begyndelsen i 2001 udviklet avanceret chip-design og software, der gør det muligt at tilbyde temmelig avancerede datatjenester i IP/Ethernet-strukturer. Olicom, Slottsbacken, Innfond og Tellabs er investorer i firmaet.
Søren Støvring-Hallsson fik godt og vel halvandet år i chefstolen, før han vendte tilbage til telebranchen, hvor han tidligere har været chef for Telias uheldssvangre fastnetsatsning.