CD og DVD på samme skive med nyt format

I fremtiden kan vi forvente cd og dvd på samme skive, mener nyt konsortium, der vil dæmme op for den massive interesse for downloadet musik og samtidig give kunstnere større spillerum. Musikbranchegiganter står sammen om at støtte formatet, der kommer til at konkurrere med flere egne formater ? og et muligt patentbrud.

Det er ikke nok at have en CD. Det er heller ikke nok at have en DVD. De skal slås sammen. I hvert fald hvis det står til et konsortium af musikindustriens største muskler, der nu lancerer Dualdisc-formatet, der kombinerer DVD og CD.

Dualdisc-konsortiet består af EMI Music, Sony BMG Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group.

Med det nye format vil der kunne være et almindeligt album på den ene side, og det samme album i DVD-audio kvalitet på den anden, hvor der også vil være rigeligt med plads til forskelligt guf som videoer, billeder, filmklip og tekster, siger konsortiet i en pressemeddelelse.

Dermed går blandt andet Sony i konkurrence med sig selv, fordi selskabet allerede har et udvidet format på markedet, nemlig SACD. Sony vil stadig udgive omkring fire SACD plader om ugen.

Kritik og patentkrig

Det nye format kommer på gaden i oktober og skulle efter sigende være kompatibelt med de fleste afspillere, hvad enten der er tale om DVD eller CD.

Det er mere, end man kan sige om for eksempel SACD, der er opstået i et samarbejde med mellem Sony og Philips, hvor den forbedrede lyd kun kan høres på en SACD-afspiller.

Men også DVD-audio er blevet kritiseret for at skiverne ikke uden videre kan aflæses af DVD-afspillere.

Siden det kom frem, at det nye format var på vej, har rygter floreret blandt hi-fi entusiaster, om hvorvidt Dualdisc-skivens tykkelse kunne blive et problem. Men ved at benytte en særlig teknik, hvor CD-laget er blevet tyndere end normalt, er Dualdisc endt på 1,5 millimeter, hvilket er det samme som en DVD.

Det har dog igen ført til diskussioner mellem DVD Plus, et tysk firma, der har patenteret en lignende teknologi, og konsortiet. Indtil videre kører Dualdisc derudaf ? mens der afventes en afgørelse i sagen.

Tættere på musikken
Sony BMG Music Entertainment, der er en netop overstået fusion af Sony Music Entertainment og BMG, kalder Dualdisc-formatet et 'nyskabende initiativ, der vil tilføre ny energi til den traditionelle musikhandel'.

- Ved at kombinere video, surround lyd og net-features i en og samme skive, giver vi vores kunstnere en større palet til at udtrykke deres kreative visioner med. Og samtidig giver vi forbrugerne, hvad de vil have: merværdi, der er drevet af et unikt indhold, der bringer dem nærmere kunstneren, siger Andrew Lack, chef for Sony BMG Music Entertainment, i pressemeddelelsen.

Sony BMG Music Entertainment har blandt andet Erann DD, Thomas Helmig og Kashmir i stald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere