Cisco øger fokus på IP-telefoni med opkøb

Cisco bruger 1,2 milliarder kroner på at forbedre sine muligheder indenfor IP-telefoni. Det sker med købet af selskabet P-Cube, der er førende indenfor kontrol af IP-baserede services.

Cisco, verdens største leverandør af netværksudstyr, øger sit fokus på IP-telefoni med opkøbet af det mindre californiske firma P-Cube, som er ledende inden for kontrol af IP-tjenester. Prisen er 1,2 milliarder kroner.

Det er sjette gang i år, at Cisco køber et firma op inden for IP-telefoni.

P-Cube er et fem år gammelt firma, der har specialiseret sig i at udvikle applikationer, der kan analysere og kontrollere netværkstrafik.

Det betyder, at udbydere kan skelne mellem forskellige bredbåndstjenester, og det åbner op for differentieret betaling og prioriteret båndbredde for forskellige transmissioner og downloads.

Teknologien fra P-Cube fås både skræddersyet til den enkelte kunde og som såkaldt netværks-agnostisk, der fungerer uanset udbyder.

Det er meningen, at softwaren fra P-Cube skal sælges som enkeltstående produkter indtil videre.

Det vil minimum tage ni måneder, før Cisco har integreret sin hardware med P-Cube software, men allerede nu skal produkterne indgå i salgsporteføljen, mens der bliver udviklet servicepakker til teknologien.

Cisco frier til teleselskaber

Købet af det privatejede firma skal ses i lyset af den massive satsning på IP-telefoni, som Cisco har foretaget gennem lang tid.

Nu udvider Cisco sit fokus og håber, at teknologien også vil få udbyderne til at diske op med mere avancerede tjenester, såsom video-on-demand, spil, og fildelingstjenester.

Kunder som Telenor og 3 bruger allerede teknologi fra P-Cube til at monitorere bredbåndsbrug og optimere netværkstrafik.

Det har ellers holdt hårdt for Cisco at komme ind på livet af netværksudbyderne, men Cisco har gennem de sidste par år bejlet heftigt til dem ved at blandt andet udvikle produkter, der sigter på de store teleselskaber.

Cisco har i forvejen samarbejdsaftaler med IBM Ericsson, Nokia, Siemens og Motorola.

De 118 medarbejdere i P-Cube vil for de flestes vedkommende blive tilbudt stillinger i Cisco. Dermed kommer Cisco tættere på målet om 1000 nye stillinger i firmaet inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere