Ny tekno-legeplads skal lokke børn udenfor

En folkeskole i Vejle er på vej med en højteknologisk legeplads, hvor børnene skal lokkes udenfor ved hjælp af computerdrevne redskaber og muligheden for at computer-programmere lege, der kan varieres i det uendelige. Legepladsen bliver til i et samarbejde mellem erhvervsliv, skole og forældre.

Petersmindeskolen i Vejle har taget et usædvanligt skridt, der skal gøre det sjovere at være udenfor.

Skolen er sammen med forældre, kommune og erhvervsliv i gang med at skabe Danmarks første højteknologiske legeplads. Det sker, fordi det i de senere år er det blevet sværere og sværere at få skolebørn ud at lege.

- Det handler om at få bygget bevægelighed ind i legen og at gøre det spændende. Det er ikke længere nok at have noget asfalt eller en pind at lege med, forklarer Ole Vestergaard Poulsen, der er formand for skolens forældreforening.

- Vi har en idé til en tarzanbane med sensorer, lys og lyd og sandkasser med vand, der kan pumpes op. Men det er bare noget af det. Der vil være områder til boldspil, grønne gårde og klatrestativer, siger Ole Vestergaard Poulsen.

Høns og heppende forældre
- Skolen har lige nu en utrolig kedelig skolegård med asfalt og læskure og ikke meget andet. Vi har i forældregruppen diskuteret fedmeproblemet blandt børn, og så blev vi enige om at gøre noget ved det, siger Ole Vestergaard Poulsen, der til daglig ikke bare er far, men også udviklingschef i Lego.

- Vi gik i gang med at mobilisere skolen og forældrene, og vi har holdt workshops med eleverne, som tegnede og fortalte, hvad de savnede i deres skolegård, siger Ole Vestergaard Poulsen.

Ideerne blev samlet i en brochure, som har opfordret forældre og andre til at melde sig ind i den nydannede forening. Utraditionelle midler som hønseskidnings-bingo er blot et af de mange initiativer, der har fået lokalområdet til at bakke op om børnene og forældrene.

Børn er egentligt født med en naturlig nysgerrighed og trang til at bruge kroppen. Men er man er vokset op med computere og spillekonsoller af enhver art, kan en helt almindelig legeplads godt virke lidt tam.

Og det er netop muligheden for at kunne gå ind og skabe nye regler og interaktivitet, der er tanken bag den nye legeplads.

Børnene vil kunne bruge computere til at få legepladsen til at fungere, og teknologien skal få dem til at røre sig.

Det lyder måske paradoksalt, at børnene skal sidde indenfor og programmere, før de kan komme til at lege udenfor. Men der er mening med det. Det sikrer at de kan variere legen i det uendelige. I alt vil der være ni enheder i den godt 500m2 store skolegård, når den står færdig om et år.

Knowhow og kommunal støtte

Udover at søge diverse fonde om støtte til skolegården samarbejder forældreforeningen med forskellige virksomheder.

- Vi kontaktede virksomheder, der arbejdede med de teknologier, der kunne bruges, fortæller Ole Vestergaard Poulsen, og understreger, at Lego - hvor han selv arbejder - ikke er en af dem.

- De har bidraget med knowhow, prototyper og koncepter, så det er ikke traditionel sponsorering. Vi arbejder også sammen med Teknisk Skole i Vejle, der står for meget af projekteringen, siger Ole Vestergaard Poulsen, der er ivrig efter at se den færdige skolegård.

- Den kunne godt blive en rollemodel for andre skolegårde, siger han.

Blandt de firmaer, der er med til at udvikle legepladsen, er Danfoss og Kompan, der producerer legeredskaber. Forældrene har indtil videre har samlet 100.000 kroner sammen til den nye skolegård. Vejle Kommune spæder til efter krone-til-krone princippet, men dog ikke mere end 250.000 kroner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere