Flere browsere sårbare for webfusk

Mozilla, Firefox, Opera, Safari, Konqueror og Internet Explorer indeholder alle en sårbarhed, som kan udnyttes af svindlere til phishing-angreb. Sårbarheden blev først opdaget og rettet i 1998 af Microsoft, men den samme fejl har siden sneget sig ind i nyere versioner af browseren - og altså også hos konkurrenterne.

En alvorlig sårbarhed, som først blev opdaget i Microsoft Internet Explorer, har nu vist sig også at findes i en lang række andre webbrowsere.

Udover Internet Explorer er Mozilla, Mozilla Firefox, Opera, Safari og Konqueror sårbare. Den nyeste version 1.7 af Mozilla og 0.9 af Mozilla Firefox er dog ikke sårbar.

Sårbarheden gør det eksempelvis muligt at åbne en webramme med en falsk Microsoft-sikkerhedsside, som ser ud til at stamme fra Microsofts eget websted.

Ingen tillid til surf

Det kan udnyttes til at lokke brugeren til at downloade og installere en trojansk hest, forklarer Thomas Kristensen, teknisk chef i det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Secunia har udsendt en advarsel om sårbarheden, som betegnes som moderat kritisk.

- Det er det højeste niveau, vi sætter den her slags til. Vi betragter det generelt som alvorligt, når folk ikke kan have tillid til at surfe på nettet, siger Thomas Kristensen.

Sårbarheden ligner en næsten seks år gammel sårbarhed, som Microsoft i december 1998 lukkede i browserne Internet Explorer 3 og 4.

Selvom Microsoft dengang var opmærksom på sårbarheden, dukkede den altså op igen i senere versioner af Internet Explorer.

Helt nyt er det til gengæld, at også en række andre browsere indeholder samme sårbarhed. Dermed vil stort set alle websurfere være sårbare, medmindre de har installeret den seneste Mozilla eller stadig bruger en gammel Internet Explorer.

Oplagt til svindel

Sårbarheden er rapporteret i versioner af browserne til flere styresystemer, både Windows, Linux og Mac, oplyser Secunia.

Derfor bør brugerne dels holde øje med opdateringer og dels være forsigtige, når de surfer på nettet.

- Det er en sårbarhed af en type, som det oplagt at forsøge at udnytte for de folk, der står bag phishing, understreger Thomas Kristensen.

Phishing-angreb udnytter typisk en kombination af manipulation af brugeren og kendte sårbarheder. Sårbarheder som denne kan bruges til at overbevise brugeren om, at et forfalsket websted tilhører eksempelvis den bank, som brugeren normalt benytter.

- Denne her er ikke brugt aktivt, men vi har tidligere set folk, der udnytter URL-forfalskning. Den her sårbarhed er også forholdsvis simpel og nem at udnytte, desværre, siger Thomas Kristensen.

Relevante link fra Computerworld Online Sikkerhed

Flere browsere vilkårlig kode-indsættelse i frames

Internet Explorer vilkårlig kode-indsættelse i frames




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere