Årets it-fuser 2016: Op- og nedture er en fast bestanddel af den ganske it-verden, og året 2016 er naturligvis ingen undtagelse.
For mens flere selskaber havde tomlen i vejret i 2016, var der andre, der måtte dreje nøglen om, ærgre sig over lovgivningen eller ligefrem i bestemte it-personers tilfælde bøde med friheden for deres forteelser.
Traditionen tro har Computerworld samlet en buket af årets mest visne blomster, der kan tjene som skræk og advarsel til andre it-selskaber og -personer, som skulle have lyst til at kaste sig ud i lidt for vilde eventyr.
Vi kalder det allerværste tilfælde for Årets it-fuser 2016, men først efter du har stemt på din "vinder"-kandidat.
Kandidat nummer 1: Swipp
Som første kandidat til den lidet flatterende pris indstiller vi Swipp, der tilbage i sommeren 2013 var udset til at blive hele Danmarks mobilbankløsning.
Men trods massive markedsføringskampagner med en Reimer Bo, der havde fået Swipp, blev de godt 70 stiftende bankers mobilbankløsning overhalet indenom og distanceret af Mobilepay fra Danske Bank.
Det endelig søm til ligkisten blev hakket ind i efteråret 2016, da først Nordea skiftede til Mobilepay, hvorefter Jyske Bank fulgte trop - og siden gik alle det originale Swipp-banker over til Mobilepay.
Det kan du læse mere om her: Total nedtur: Swipp ligner mere og mere en fejltagelse i slow-motion
Swipp lukker endeligt 1. marts 2017, efter løsningen har kostet op mod 300 millioner kroner.
Kandidat nummer 2: Butiksdøden
Mens en internetgigant som Amazon har udset sig at åbne tusindvis af fysiske butikker i den kommende tid, har danske butikskæder født i den fysiske virkelighed måttet dreje nøglen om i det forgangne år.
Og mens Amazon vil introducere spritny og revolutionerende teknologi i sine nyåbnede butikker, så handlende blot skal koncentrere sig om at proppe varer i indkøbskurven, blev klassiske offline-butikker hos Fona og Computercity vejet og fundet for lette af forbrugerne.
Det har kostet dem livet, selvom henholdsvis Elgiganten og NetOnNet har overtaget stumperne fra Fona og Computercity.
Det kan du læse mere om her: Slut med det danske folke-klenodie Fona: Hvordan kunne det gå så galt?
Og her: Ny elektronikkæde åbner i Danmark i stedet for Computercity
Samspillet mellem online-handel og fysiske butikker er ellers spået til at være den bedste kombination.
Så tanken om manglende fokus på digitalisering og ordentlig online-eksistens kan ikke lade være med at nage, når tankerne falder på så veletablerede varemærker som Fona og Computercity.
Kandidat nummer 3: Bestikkelsessagen
Godt nok blev bestikkelsessagen med lange skygger ind over it-selskaberne Atea og 3A-it nummer tre ved sidste års it-fuser-afstemning, men sagen fortsætter en rum tid endnu.
Seneste udvikling er, at tre offentligt ansatte i begyndelsen af denne måned er blevet fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse fra it-giganten Atea.
To af de anklagede fik fængselsdomme på henholdsvis fire måneder og 60 dages fængsel. En tredje får betinget dom (20 dage) og 40 timers samfundstjeneste.
Det kan du læse mere om her: Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse
Med tanke på, at retssagerne kun lige er begyndt, og der vil komme mange flere til i 2017, er der mange tegn i sol, måne og stjerner på, at bestikkelsessagen med it-varer på bordet og lyssky aftaler under bordet vil udvikle sig til en af de største bestikkelsesskandaler i danmarkshistorien.
Derfor bliver sagen nomineret endnu engang som Årets it-fuser, selvom den givetvis også vil være blandt topkandidaterne i 2017.
Du bestemmer vinderen
I sidste ende er det dig, kære læser, som bestemmer, hvem der skal vinde vanæren som Årets it-fuser 2016.
Du skal derfor være mere end velkommen til at stemme på din kandidat, som det værste fra den danske it-verden i det snart overståede år.
Afstemningen foregår ved at klikke af i stemmeboksen til højre for denne artikel.
Offentliggørelsen af vinderen vil ske på Computerworld.dk kort før jul, hvor vi også vil forsøge at indhente et interview med Årets it-fuser 2016.
Læs også:
Her er Årets It-fuser 2015