Onsdagens aviser om it

Dyremose angriber elselskaber igen. Post Danmark satser på milliard-marked. Amerikansk it-gulddreng bag tremmer. EU til kamp for musik på nettet. Jatak.com går til Sverige.

Dyremose angriber elselskaber igen

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, fortsætter med at angribe de elselskaber, som truer med at æde sig ind på TDC's fasnetforretning. Ved præsentationen af TDC's regnskab for årets første kvartal viste Henning Dyremose en planche, som illustrerede, hvordan elselskabernes priser over de seneste syv år er steget langt mere end nettoprisindekset. I samme periode er TDC's priser faldet. "Elselskaberne skal investere omkring 20 milliarder kroner for at give kunderne bredbåndsforbindelser på 10 Mbit/s. Næste år kan vi levere otte Mbit/s til 85 procent af befolkningen. Derfor prøver vi at råbe bestyrelserne i elselskaberne op, før de kaster sig ud i en fejlinvestering," siger Henning Dyremose. (Børsen, Berlingske Tidende)

Post Danmark satser på milliard-marked

Post Danmark vil sikre sig en fjerdedel af markedet for scanning af breve til elektronisk post. Posten anslår, at markedet er mellem 1,2 og 1,4 milliarder kroner værd om året i de næste fem år. "Det er et utroligt spændende område. Vi forventer en eksplosiv stigning i behovet for at scanne breve, når elektronisk kommunikation breder sig yderligere i både offentlig og i private virksomheder," siger chefen for Postscan under Post Danmark, Niels Frost Larsen. (Børsen)

Amerikansk it-gulddreng bag tremmer

Fortiden indhenter Frank Quattrone, der er kendt som en af USA's mest succesrige bankchefer. Han var manden bag flere spektakulære handler, da dotcom-boblen var fyldt til bristpunktet. Det var eksempelvis ham, der bragte selskaber som Cisco og Amazon på den amerikanske børs. Quattrone risikerer at skulle ruske tremmer i de næste to år, da han for anden gang er blevet fundet skyldig i forsøg på at lægge hindringer i vejen for undersøgelser mod arbejdsgiveren Credit Suisse First Boston. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

EU til kamp for musik på nettet

EU-Kommissionen går til kamp mod de nationale ophavsretsmonopoler inden for musikindustrien, da kommissionen mener, at monopolerne stikker en kæp i hjulet for europæiske musiktjenester på nettet. Derfor har blandt andre danske Koda fået et brev fra EU-Kommissionen, som giver udtryk for, at det er problematisk, at de nationale ophavsretsmonopoler har indgået aftaler, der i praksis blokerer for europæiske onlinemusiktjenester og forhindrer sund konkurrence på ophavsretsområdet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Jatak.com går til Sverige

Danmarks største udbyder at tilbudsaviser på internet, jatak.com, gennemfører nu en længe planlagt ekspansion til udlandet. Jatak.com, der drives af Retail Internet, går i morgen i luften på den anden side af Øresund og begynder at sende online-tilbud til 700.000 svenskere fra virksomheder som Telia, Dansommer, Bonnier og Home Entertainment via e-mail og SMS. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere