Bolignet raser over Dyremoses terror-kritik

Bolignetforeningen angriber nu TDC's topchef, Henning Dyremose, der tirsdag gik til angreb på terrorpakken og rasede over, at bolignet slipper for de skrappe krav om at logge telefonsamtaler og e-mail. Foreningen kalder angrebet et desperat og usmageligt forsøg fra TDC's side på at bremse udbredelsen af bolignetforeninger.

En forening af danske bolignet går nu til angreb på TDC's administrerende direktør, Henning Dyremose, der tidligere på ugen kaldte regeringens udkast til en terrorpakke meningsløs.

Dyremose beklager sig over, at bolignetværk slipper for at overholde de samme skrappe krav om at logge telefonsamtaler og e-mail, som teleselskaberne ifølge regeringens udspil skal underlægges.

Det fik ham blandt andet til sige, at han godt vidste, hvor han ville flytte hen, hvis han var terrorist og ikke ønskede, der var nogle, som kunne snage i hans kommunikation. Han ville da flytte til et af de mange danske huse med bolignetværk.

Usmageligt angreb

De udtalelser opfatter Bolignetforeningen, en interesseorganisation for danske bolignet, som et desperat og usmageligt forsøg fra TDC's side på at bremse udbredelsen af bolignetforeninger i ly af terrorpakken.

Bolignetforeningerne leverer bredbånd, telefoni og i nogle tilfælde kabel-tv og er ved at blive alvorlige konkurrenter til TDC. De har deres egen infrastruktur og tilbyder ofte kunderne store besparelser ved at skifte fra Danmarks største teleselskab.

- Henning Dyremose glemmer at fortælle, at hvis han er terrorist, som gerne vil undgå registrering, så kan han lige så godt finde et job i en virksomhed, begynde på universitetet eller besøge biblioteket. Alle de nævnte instanser er nemlig fuldstændig fritaget fra registreringspligt ifølge udkastet til bekendtgørelsen, siger Rune Hansen, formand for Bolignetforeningen.

Ubrugelig terrorpakke

Han er dog enig med Dyremose i, at hvis terrorpakken skal have nogen som helst værdi, så skal al datakommunikation registreres, uanset om den går gennem en teleudbyder, en virksomhed, et universitet, et bibliotek eller en bolignetforening.

Bolignetforeningen vil kæmpe for, at alle bolignet bliver fritaget for logningspligt, hvis ikke virksomheder, biblioteker, universiteter og udbydere af webmailtjenester skal leve op til de samme krav.

Foreningen mener også, at udkastet til terrorpakken er uklar på det tekniske område. Det tager eksempelvis ikke højde for de mange muligheder for kommunikation og kryptering, som vil gøre logningen ubrugelig i politiets efterforskning.

Relevant link

Udkastet til logningsbekendtgørelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere