Københavnere i nordisk bredbåndsalliance

Den københavnske televirksomhed Webpartner går sammen med bredbåndsselskaber fra Norge og Sverige i en ny, nordisk bredbåndsalliance. De tre selskaber kobler deres infrastruktur sammen og vil tilbyde højhastighedsinternet og netværk til virksomheder på tværs af de nordiske landegrænser.

Den københavnske internetudbyder Webpartner, som leverer tele og internet til danske virksomheder, er gået sammen sammen med et svensk og et norsk bredsbåndsfirma, så det fremover kan levere højhastighedsinternet på tværs af de nordiske landegrænser.

- Vi kobler vores infrastruktur sammen, så vi bliver mere attraktive for virksomheder, der har brug for at få koblet pc'er på kontorer i Norge, Sverige og Danmark sammen, siger Rasmus Helmich, administrerende direktør for Webpartner.

Samarbejdet har fået navnet Nordic Broadband Services, og ud over Webpartner deltager det norske bredbåndsselskab Catch og svenske DGC, som fra hovedkontoret i Stockholm leverer netværk til private virksomheder og offentlige kunder.

2,4 Gbit/s mellem Oslo og København

Den fælles infrastruktur baseres på teknologierne Gigabit Ethernet, MPLS og IP og har kapacitet til at overføre 2,4 Gbit/s mellem eksempelvis Oslo, København og Stockholm, hævder selskaberne.

- Vi skaber sammen et nordisk DSL-net, der både kan tilbyde kunderne Ethernet- og IP-services. Hensigten er, at gøre det enkelt og hurtigt for virksomheder med afdelinger i de nordiske lande at etablere et sikkert netværk, siger Rasmus Helmich.

Hos svenske DGC er vicedirektøren Gustaf Karling ikke i tvivl om, at samarbejdet bliver en succes for de tre bredbåndsselskaber.

- Jeg tror, at mange nordiske kunder hilser et alternativ til Teliasonera, Telenor og TDC velkommen, siger han

78,6 millioner kroner i kassen

Den norske del af trioen, Catch, er Norges næststørste leverandør af bredbånd til virksomheder. Selskabet blev noteret på børsen i Oslo den 29. marts, hvilket 79 millioner kroner i kassen. De penge skal dog ikke bruges til Nordic Broadband Services, men til at styrke selskabets position hjemme i Norge.

- Virksomhederne fortsætter som hidtil, og der er ingen aktuelle planer om at etablere en separat afdeling for det nordiske samarbejde. Hver virksomhed ligger inde med kompetence og erfaring på hjemmemarkedet, og det skal samarbejdet udnytte, siger Kjell Ivar Hansen, administerende direktør for det norske bredbåndsselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere