Dansk forretningssoftware for syv milliarder

Danske virksomheder har fået flere penge på it-budgettet og vil derfor bruge over syv milliarder kroner på forretningssystemer i år. Virksomhederne vil især kaste sig over standardsystemer fra SAP og Microsoft, spår analysevirksomheden IDC.

Efter en række sløje år er danske virksomheder igen begyndt at købe software, der skal hjælpe dem med at holde styr på finanserne, kunderne og medarbejderne.

Det mener analysevirksomheden IDC, der forventer, at danske firmaer bruger over syv milliarder kroner på forretningssystemer i år.

Markedet vil fortsætte med at vokse i de kommende år, og om fire år vil virksomhederne købe forretningssystemer for 11 milliarder kroner, spår analysevirksomheden.

De store investeringer i eksempelvis ERP, CRM og CMS-systemer kommer nu, fordi der mange steder er skruet op for it-budgettet.

Samtidig har mange virksomheder tidligere investeret i et CRM- eller ERP-system, der nu skal opgraderes til 2. eller 3. generation.

Standardløsninger vinder frem

Standardløsninger fra eksempelvis SAP, Siebel eller Peoplesoft vinder frem på bekostning af specialudviklede forretningssystemer tilpasset det enkelte firma.

- Standardsystemer er langsomt ved at presse specialløsningerne ud. Det er især SAP og Microsoft, som gør det virkelig godt i øjeblikket, men der er også masser af plads til nicheløsninger, siger analytiker Mette Ahorlu fra IDC.

Hun pointerer, at et forretningssystem er meget mere end et stykke software. To tredjedele af pengene går til at få softwaren integreret i virksomheden. Det betyder, at konsulenter og systemintegratorer kan se frem til at tjene flere penge på eksempelvis implementering og tilpasning af standardsystemer i år.

Hård kamp mellem systemintegratorer

- Markedet for systemintegration er meget fragmenteret. Vores analyse viser, at de 10 største integratorer - heriblandt IBM, Mærsk Data og Ementor - kun sidder på 40 procent af markedet, siger analytikeren.

Derfor forudser hun, at der fremover vil blive udkæmpet en hård kamp mellem de danske systemintegratorer om en relativ lille del af markedet.

- De fleste store systemintegratorer fokuserer meget snævert på SAP i øjeblikket. Selv om SAP vinder frem, så er der langt fra tale om, at det er ved at udkonkurrere alle andre forretningssystemer. Derfor skal integratorene differentiere sig fra konkurrenterne, siger Mette Ahorlu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere