Kring Teknologies har indledt en indisk satsning og oprettet en udviklingsafdeling nær New Delhi med 55 medarbejdere. Hjemme i Slagelse beskæftiger virksomheden kun 10 medarbejdere, og udlandseventyret er begyndt at give pote.
- Vi har blandt andet gang i nogle store projekter inden for 3G-telefoni og trådløse applikationer for et britisk firma, fortæller direktør Jesper Kring.
Det skulle gerne afspejle sig positivt i næste årsregnskab, mens de nuværende regnskaber giver et billede af den mere beskedne, danske virkelighed. I 2003 fik virksomheden et bruttoresultat på 1,6 millioner kroner, hvoraf der var 758.000 kroner tilbage på bundlinien.
Jesper Kring forventer i år et "massivt udbytte" af Indien-afdelingen, som tilbyder softwareudvikling både på projektbasis eller som reel outsourcing.
- Vi kan i bund og grund tilbyde softwareudvikling til de fleste for 70 procent lavere pris - eller 300 procent mere udvikling for de samme penge, siger Jesper Kring.
Ideen til at satse på Indien kom, efter Kring Technologies efterhånden var stødt mod loftet, når det gjaldt udviklingskapacitet herhjemme.
En fælles bekendt bragte Jesper Kring sammen med Michael Sauer, som netop var gået i gang med at etablere en indisk virksomhed efter et par år i Rusland.
- En måned efter tog jeg selv ned for at se på tingene, og vi besluttede os for at arbejde videre sammen, fortæller Jesper Kring.
Tidligere i år, efter tolv måneders arbejde, var de to virksomheder fusionerede til en. Nu bestyrer Michael Sauer den indiske afdeling, mens Jesper Kring i Slagelse har et lille udviklingsteam samt en salgsafdeling.
De indiske medarbejdere ser det ifølge Jesper Kring som prestigefyldt at arbejde i en udenlandsk virksomhed, og Kring Technologies har også forsøgt at skabe noget af den komfort på arbejdspladsen, som danskerne er vant til.
- Det skal jo ikke være som på nogle af de billeder, man ser, hvor folk sidder som burhøns, og bordet knap nok er stort nok til tastaturet, siger Jesper Kring. Han har noteret sig en meget lille gennemsivning af medarbejdere i den indiske afdeling.
Jesper Kring er om nogen klar over, at debatten om outsourcing og danske job på indiske hænder er en varm kartoffel, men han mener, at danskerne ignorerer virkeligheden, hvis de tror på, at udviklingen kan bremses.
- Danskerne har en stor udfordring, og vi skal passe på ikke at bilde os ind, at vi er mere, end vi er. Vi kan ikke lave om på globaliseringen, og selv om vi står her stamper i jorden, vil vi tabe til markedskræfterne, siger Jesper Kring.