Slagelse-firma bag outsourcing til New Delhi

Kring Technologies med 10 medarbejdere i Slagelse satser stort med en ny udviklingsafdeling med 55 medarbejdere ved New Delhi i Indien. Målet er at vinde danske kunder, som kan få udviklet deres software til under en tredjedel af prisen hos danske programmører.

Kring Teknologies har indledt en indisk satsning og oprettet en udviklingsafdeling nær New Delhi med 55 medarbejdere. Hjemme i Slagelse beskæftiger virksomheden kun 10 medarbejdere, og udlandseventyret er begyndt at give pote.

- Vi har blandt andet gang i nogle store projekter inden for 3G-telefoni og trådløse applikationer for et britisk firma, fortæller direktør Jesper Kring.

Det skulle gerne afspejle sig positivt i næste årsregnskab, mens de nuværende regnskaber giver et billede af den mere beskedne, danske virkelighed. I 2003 fik virksomheden et bruttoresultat på 1,6 millioner kroner, hvoraf der var 758.000 kroner tilbage på bundlinien.

Jesper Kring forventer i år et "massivt udbytte" af Indien-afdelingen, som tilbyder softwareudvikling både på projektbasis eller som reel outsourcing.

- Vi kan i bund og grund tilbyde softwareudvikling til de fleste for 70 procent lavere pris - eller 300 procent mere udvikling for de samme penge, siger Jesper Kring.

Ideen til at satse på Indien kom, efter Kring Technologies efterhånden var stødt mod loftet, når det gjaldt udviklingskapacitet herhjemme.

En fælles bekendt bragte Jesper Kring sammen med Michael Sauer, som netop var gået i gang med at etablere en indisk virksomhed efter et par år i Rusland.

- En måned efter tog jeg selv ned for at se på tingene, og vi besluttede os for at arbejde videre sammen, fortæller Jesper Kring.

Tidligere i år, efter tolv måneders arbejde, var de to virksomheder fusionerede til en. Nu bestyrer Michael Sauer den indiske afdeling, mens Jesper Kring i Slagelse har et lille udviklingsteam samt en salgsafdeling.

De indiske medarbejdere ser det ifølge Jesper Kring som prestigefyldt at arbejde i en udenlandsk virksomhed, og Kring Technologies har også forsøgt at skabe noget af den komfort på arbejdspladsen, som danskerne er vant til.

- Det skal jo ikke være som på nogle af de billeder, man ser, hvor folk sidder som burhøns, og bordet knap nok er stort nok til tastaturet, siger Jesper Kring. Han har noteret sig en meget lille gennemsivning af medarbejdere i den indiske afdeling.

Jesper Kring er om nogen klar over, at debatten om outsourcing og danske job på indiske hænder er en varm kartoffel, men han mener, at danskerne ignorerer virkeligheden, hvis de tror på, at udviklingen kan bremses.

- Danskerne har en stor udfordring, og vi skal passe på ikke at bilde os ind, at vi er mere, end vi er. Vi kan ikke lave om på globaliseringen, og selv om vi står her stamper i jorden, vil vi tabe til markedskræfterne, siger Jesper Kring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere