Censurchip i dvd-afspillere

Supermarkedskæden Wal-Mart sælger nu en dvd-afspiller, som indeholder en chip, som kan klippe voldelige eller på anden måde anstødelige scener ud af dvd-film. Chippen udnytter selskabet Clearplays filtre, som allerede har fået både filmselskaberne og de amerikanske filminstruktører op af stolene i raseri.

Den amerikanske supermarkedskæde Wal-Mart er begyndt at sælge en dvd-afspiller med indbygget censurchip, som automatisk klipper scener med nøgenhed, vulgært sprog eller vold ud af filmene. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dvd-afspilleren er produceret af RCA, som ejes af elektronikkoncernen Thomson.

Selskabet er i forvejen involveret i et juridisk slagsmål med en organisation af amerikanske filminstruktører DGA. Instruktørerne hævder, at censuren bryder de rettigheder, som filmene distribueres under, fordi filtrene ændrer i værket.

Censuren bygger på filtre fra firmaet Clearplay, som ser filmene i gennem og noterer tidskoderne for de anstødelige scener.

På den måde kan scenerne mærkes med nøgleord som nøgenhed, vold, bandeord og sex. Forældre kan derefter selv vælge, hvilke kategorier afspilleren ikke må vise.

Clearplay har kun registreret lidt over 500 dvd-titler, men køberne af den beskyttede dvd-afspiller kan for cirka 300 kroner om året få opdaterede filtre løbende til de nyeste filmtitler.

Ifølge Clearplay er det kun de mest populære film med anstødeligt indhold, som bliver registreret. Selskabets administrerende direktør siger desuden til Reuters, at det ikke vil censurere film som "Schindler's List" eller Mel Gibsons "The Passion of Christ", fordi det vil ødelægge filmenes virkning.

Clearplays filtre har siden 2002 været tilgængelige som software til pc'en, og det satte dengang skub i filminstruktørernes sagsanlæg. Instruktørerne bakkes op af filmselskaberne, som heller ikke er begejstrede for, at filmene censureres.

- Vi er fast besluttede på at modsætte os enhver privatperson eller virksomhed, som ændrer i filmselskabernes ophavsretsligt beskyttede materiale, siger Matt Grossman, talsmand for The Motion Picture Association of America til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere