Trådløst bredbånd udfordrer ADSL

Bredbåndsselskabet Arrownet trodser trenden og tjener penge på at sælge trådløst bredbånd, også kaldet FWA, til danskerne. Selskabet har vendt røde tal til sorte i 2003 og mener, at trådløst bredbånd er et reelt alternativ til ADSL-forbindelser til private.

Bredbåndsselskabet Arrownet fra den københavnske Vestegn jubler oven på et rekordår, hvor kunderne strømmede til det lille selskab, der primært lever af at sælge bredbåndsinternet til bolig- og antenneforeninger.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Henrik Lind, hænger væksten tæt sammen med, at Arrownet i begyndelsen af 2003 fik tilladelse fra IT- og Telestyrelsen til at udbyde trådløs bredbåndsadgang.

Tilladelsen dækker brug af frekvenser i 10,5 Ghz-båndet. Produktet er kraftigt beslægtet med den FWA-teknologi (Fixed Wireless Access), der kun har fået en meget begrænset udbredelse herhjemme.

Tjener penge på FWA-alternativ

- Det har absolut været en god forretning. Vi kommer ud af 2003 med et lille overskud på 1,2 millioner kroner, hvilket er meget tilfredsstillende oven på underskuddet på 10,5 millioner kroner sidste år, siger Henrik Lind.

Han oplyser, at Arrownet, der bygger på svenske Arrowheads danske forretning, i begyndelsen har tilbudt det trådløse internet i nærheden af de antenneforeninger, som allerede er kunder hos Arrownet.

På den måde har Arrownet udnyttet sit eksisterende netværk og blot udvidet dækningen ved at opsætte sendere i de master, selskabet allerede har adgang til. Derfor kan Arrownet tilbyde trådløs internet til konkurrencedygtige priser.

Priserne har trukket mange nye kunder i butikken i 2003, og omsætningen blev fordoblet i forhold til 2002, hvor den landede på 24 millioner kroner.

Alternativ til ADSL

Når kunden køber trådløst bredbånd hos Arrownet, skal han montere en lille firkantet antenne på 20x20 centimeter uden for sit hus, og antennen skal have frit udsyn til Arrownets sender.

En sender har en rækkevidde på omkring 12 kilometer, og derfor er en del af de forbrugere, der ikke kan få en ADSL-forbindelse, potentielle Arrownet-kunder.

- Vi fik i 2003 27 nye antenneforeninger som kunder og havde ved udgangen af året vores kabelmodemer stående i omkring 19.000 danske hjem, fortæller Henrik Lind.

Siden er kundetallet vokset til godt 23.000, hvilket placerer Arrownet som den tredjestørste udbyder af bredbånd til danskerne over kabel-tv-netværk efter TDC og Telia Stofa.

Henrik Lind oplyser, at Arrownet fremover vil satse på at lande flere privatkunder uden for antenne- og boligforeninger, da det trådløse bredbånd sagtens kan konkurrere med ADSL-alternativer fra eksempelvis TDC.

- Vi kan absolut konkurrere med de ADSL-udbyderne på både kvalitet og pris, mener Arrow-direktøren.

Bliver teleselskab

Arrownet har også udvidet butikken i 2003, da det har købt teleselskabet Telcomplus, hvilket skal sikre, at Arrownet i fremtiden både kan levere IP-telefoni, bredbåndsinternet og tv-signaler til antenne- og boligforeniger.

Med købet sigter Arrownet samtidig mod at komme til at tjene penge på telefoni. Det har hidtil ikke været muligt i selskabets bredbåndsløsning til bolig- og antenneforeninger, hvor folk internt kan ringe gratis via IP-telefoni, mens ekstern telefoni hidtil er gået via andre teleudbydere.

Arrownet fik i 2002 8,6 millioner kroner i kassen fra villige investorer, heriblandt Nordica Erhvervsinvest.

- Jeg vil absolut ikke udelukke, at vi får flere penge tilført i 2004, da vi i øjeblikket har godt tag i markedet, som er i eksplosiv vækst. Det kræver store investeringer, som vi kun kan foretage, hvis vi får tilført flere midler, siger direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere