Dansk butik sælger for 12 millioner på QXL

Danske 4J-Netshop sælger billige cykler og andre varer fra Østen for 12 millioner kroner om året med QXL-auktionen som sin eneste salgskanal. Ejeren fik tidligt øjnene op for auktionen, og de to er vokset i takt siden begyndelsen i 1999.

Det begyndte med en brugt foodprocessor og er indtil videre endt med 12 ansatte i landsbyen Sig ved Varde.

Virksomheden 4J-Netshop er vokset ud af og i takt med online-auktionen QXL i Norden, og i dag overstiger virksomhedens omsætning og indtjening stort, hvad QXL.dk selv præsterer.

Henning Klausen fik ideen til butikken, da han i 1999 ville sælge en foodprocessor og satte den i Den Blå Avis.

- Der var den så i et par uger til 400 kroner, men den blev ikke solgt. Men så satte jeg den på QXL-auktionen, som dengang lige var blevet lanceret i Danmark, og så blev den solgt for 700 kroner, fortæller Henning Klausen, ejer af 4J-Netshop.

To tyve-fods containere hver uge

Han åbnede forretningen sammen med Hans K. Lauridsen, og i dag langer de 12 ansatte i webbutikken varer svarende til indholdet i to tyve-fods containere over den elektroniske disk hver uge. Det sker alt sammen via de nordiske QXL-auktioner.

Henning Klausen køber sine varer i store partier fra Asien. En af de første storsælgere var billige cykler fra Kina.

- Vi sælger mellem 6.000 og 8.000 cykler om året på auktionen, og også billige surroundsound-anlæg er populære, fortæller webshop-medejeren.

De to jyske iværksætteres virksomhed er vokset, i takt med at britisk-ejede QXL har tiltrukket flere og flere nordiske brugere.

I dag er auktionen langt større i Europa end amerikanske Ebay, der kun har valgt at gå ind på de to udvalgte store markeder i Tyskland og Storbritannien.

Mellem 2001 og 2003 voksede virksomhedens omsætning med 400 procent og nåede op på 12 millioner kroner.

Udvalget breder sig nu over forskellig forbrugerelektronik, køkken-remedier, ure og alko-metre, som kan måle spirituspåvirkningen.

- Vi fylder meget på QXL, og folk kommer igen og igen, fordi de ved, at de får tingene billigt hos os, siger Henning Klausen.

4J-Netshop har med sin store omsætning, der alt sammen løber igennem QXL og giver en procentdel i indtjening til online-auktionen, også været med til at sikre, at QXL i Danmark er ved at tegne sig som en succes.

Efter årevis med tab har auktionen nu udsigt til sit første beskedne overskud.

QXL.dk er en del af en af auktionshuset QXL Ricardo Plc, der er repræsenteret i 10 lande og har sin største markedsandel i Skandinavien. Alle europæiske afdelinger af QXL Ricardo Plc er i dag overskudsgivende.

Relevant link

4J-Netshops område på QXL-auktionen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere