CSC outsourcer kurser til Teknologisk Institut

Teknologisk Institut overtager CSC's interne kursusafdeling med 15 medarbejdere og skal afholde kurser for et tocifret millionbeløb. Dermed har Teknologisk Institut på ny udvidet med henblik på at udnytte det opsving, som kursusvirksomheden mener er lige om hjørnet.

CSC, der er en af Danmarks største leverandører af it-outsourcing, outsourcer nu et af sine egne forretningsområder, kursusvirksomhed.

Fra 1. april overtager Teknologisk Institut CSC Training & Consulting, som primært beskæftiger sig med kurser for it-specialister og -brugere.

Med overtagelsen følger 15 CSC-medarbejdere samt en aftale om, at Teknologisk Institut også fremover skal afholde de interne kurser i CSC, som enheden hidtil har stået for.

Kursisterne vil dels være CSC's egne ansatte, men også ansatte hos store kunder, som ofte lægger ordrer, hvori der indgår uddannelse. De vil fremover modtage undervisning fra Teknologisk Institut.

Ifølge direktør for informatikdivisionen i Teknologisk Institut, Jørgen Kunter Pedersen, repræsenterer aftalen med CSC et tocifret millionbeløb.

Det er kærkomment på et marked for it-kurser, som længe har været hårdt ramt af konjunkturnedgangen. 2003 bød på en række konkurser.

Blandt dem var konkurs-gengangere som A-Team og Høje Taastrup Dataskole, men også Hans Tørsleff Management Systems.

- 2003 var ikke noget fremragende år, men nu begynder vi så småt at se en vending - det går i hvert fald ikke nedad længere. Og der er efterhånden et stort efterslæb på uddannelser rundt om i virksomhederne, siger Jørgen Kunter Pedersen.

Teknologisk Institut har i mellemtiden forsøgt til at ruste sig til netop den vending i markedet. I juni sidste år overtog den selvejende institution tre kontorer fra nordjyske EDB-Højskolen, og i september opkøbtes svenske SIFU, som udbyder en ingeniøruddannelse i elektronik.

Jørgen Kunter Pedersen mener, at opkøbsstrategien, som alene har været mulig, fordi Teknologisk Institut har sparet op i fede år, har givet afkast i større markedsandele.

- Vores omsætning er faldet mindre, end markedet er i gennemsnit, siger han.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere