Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Førstehåndsindtryk af HTC's to nye Desire-modeller

HTC kommer i løbet af juni med to nye telefoner, som er rettet mod mellemklasse-markedet. Her er vores første indtryk af telefonerne.

Til juni kommer HTC med to nye smartphones.

Desire 610 og 816 er to smartphones, som skal være med til at få HTC tilbage på topskamlen hos mobilproducenterne.

Vi har fået et par eksemplarer af de to telefoner til låns og kommer senere med en egentlig anmeldelse. Men her er et hurtigt førstehåndsindtryk.

Telefonerne er beregnet til det såkaldte "affordable" marked. Et marked for smartphonebrugere, som enten ikke har råd til eller behov for en flagskibstelefon som Sonys Z2 eller HTC's egen One (M8), som begge koster næsten 5.000 kroner.

De to telefoner, Desire 610 på 4,7 tommer og Desire 816 på 5,5 tommer, koster henholdsvis 2.999 kroner og 3.499 kroner, og begge har beholdt en smule af designsproget fra HTC One, selv om materialerne er noget anderledes.

Telefonerne er fabrikeret i plastic, og på kanterne har de en gummiagtig følelse. Bagsiden består af glossy, skinnende plastic, der minder meget om den, som er at finde på Apples iPhone 5c.

HTC har da også valgt den type glossy plastic, fordi telefonerne rettes mod et ungt segment.

Bagsiden blev dog meget hurtigt overfedtet af fingeraftryk, og jeg undrede mig over, at man ikke har gennemført det blødere plastic over hele coveret.

Begge telefoner ligger rigtig godt i hænderne, og selv om de er lidt tykke efter moderne smartphonestandarder, gør det faktisk, at man har et bedre greb om telefonen.

Fronten på begge telefoner holder samme design som One (M8), og de har begge to stereo-højtalere på fronten.

Lyden virker til at være okay i begge, men jeg tror, at der er en fejl i testmodellen af 816. Den skratter i hvert fald voldsomt, når jeg skruer op for lyden. Den virkede til gengæld fin og tydelig, da HTC selv fremviste de to telefoner.

Skærmene
Når de to Desire-modeller koster mellem 2.000 og 1.500 kroner mindre end flagskibet One (M8), er der jo sparet visse steder.

Et af de steder er skærmen.

Desire 816, som har en 5,5 tommer skærm, har en HD 720p skærm og når ikke helt op på samme niveau som One (M8), men den virker stadig klar og flot i billedet. Farverne er flotte, dog lidt matte, og selvom det kun er 720p, er den stadig skarp at se på.

Lillebroderen 610 er en anden sag. Skærmen er, hvad der kaldes qHD og derfor kun 540 x 960 opløsning, og det er altså til at se. Ikonerne virker lidt hakkede, og skærmen er langt fra lige så flot, som den er på 816-modellen.

Android og kameraet
Til gengæld virker de begge to hurtige og gode i deres Android-indpakning. Endnu ingen hakken i forbindelse med brug af telefonen, men det skal blive sjovt at se, hvor meget et par "low/mid-range" telefoner som disse kan klare. Sidste års HTC One Mini havde til tider svært ved at følge med, hvis man begyndte at spille de større spil fra Play Store.

Begge kører Android Kit-Kat og den nyeste version af HTC's Sense.

Også på kamera-siden har man sparet lidt. HTC lancerede sidste år et nyt begreb indenfor kameraer på smartphonen, nemlig "ultrapixels". Ingen forstod rigtig, hvad det betød, men HTC One og HTC One (M8) er blevet rost for deres fremragende kamera.

Den samme kamerateknologi er ikke kommet med over på de to mindre telefoner, der har henholdsvis et 8 megapixel kamera og et 13 megapixel kamera (816-modellen).

Den korte version: Telefonerne virker ganske fornuftige.

Vi har en grundigere test klar, inden telefonerne kommer i butikkerne til juni.

Læs også:

Ny mini-telefon på vej fra HTC

Test: Så fed er ny top-smartphone fra Sony

Test: HTC One M8 er en suveræn mobil og scorer topkarakter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






White paper
Rapport kortlægger de 13 bedste muligheder for at sætte turbo på din cloud computing