Da der blev stjålet omkring 60.000 kroner fra en internet-cafés pengeskab, tydeligvis af en med adgang til alarmkoderne, blev den 26-årige medarbejder Pierre R. Jørgensen anholdt sigtet i sagen. Det skriver it-fagforeningen Prosas medlemsblad.
Beviset: Hans password var det sidste, som var blevet anvendt på dør-alarmen samme morgen.
Hverken hans chef eller de øvrige ansatte troede dog, at Pierre Jørgensen var den skyldige - ikke mindst, fordi alle kendte og brugte hinandens passwords, og det derfor var oplagt, at en anden kunne have anvendt det.
Politiet endte dog med at fastholde sigtelsen mod Pierre R. Jørgensen i et halvt år alene på password-indicierne, og han blev suspenderet uden løn og senere fyret, fordi ledelsen trods troen på medarbejderens uskyld ikke ønskede, at han arbejdede på stedet, mens han var sigtet.
Prosa raser mod politiet i sagen, fordi ordensmagten undlod at grave i problematikken omkring de delte password, og fordi sigtelsen blev opretholdt så længe, til trods for at der ikke blev foretaget nogen særlig efterforskning i sagen. Men også arbejdsgiveren får en opsang.
- Som arbejdsgiver er det sikkerhedsmæssigt uansvarligt ikke at sørge for, at et password er helt personligt, siger Hanne Lykke Jespersen, faglig sekretær i Prosa, til medlemsbladet.
Pierre Jørgensen fik efter det halve år tiltalefrafald og en erstatning fra politiet på 1.921 kroner. Samtidig indgik arbejdsgiveren og Prosa forlig om en erstatning for uberettiget afskedigelse.
Pierre Jørgensen råder nu andre menige ansatte til selv at tage hånd om password-sikkerheden, hvis ledelsen forsømmer at udarbejde en politik på området.