Onsdagens aviser om it

Krydsportering udskudt igen. Ny SAP-direktør skal kapre små kunder. Netboghandel går konkurs. Terrorpakke på it-fronten på vej i høring. Bank har succes som it-leverandør.

Krydsportering udskudt igen

Partierne bag teleforliget har igen udskudt kravet om, at telekunder skal kunne flytte deres mobilnummer til fastnettet og omvendt ? den såkaldte krydsportering. Når det bliver muligt, mister kunderne nemlig overblikket over deres regninger, og politikerne vil derfor vente på en markedsundersøgelse til september. Den skal undersøge rimeligheden i de såkaldte termineringspriser, som betyder, at det i dag er dobbelt så dyrt at ringe fra en fastnettelefon til en mobiltelefon som omvendt. (Børsen, Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ny SAP-direktør skal kapre små kunder

SAP Danmark har udnævnt Jens Bager til ny direktør for salg af løsninger til små- og mellemstore virksomheder. Han har en fortid i Trend Communications, WM Data og Scribona og vil i SAP tage kampen op med Microsoft Business Solutions ? det tidligere Navision ? på det danske marked. Målsætningen er, at 15 procent af SAP's salg med udgangen af 2005 skal komme fra små- og mellemstore virksomheder, hvor den tyske ERP-gigang i dag har over 200 danske kunder. (Børsen)

Netboghandel går konkurs

Månedlige tab på over 100.000 kroner har fået web-butikken Netboghandlen.dk til at opgive forretningen og indsende en konkursbegæring. Stifteren Kasper Drews overgav for 10 måneder siden forretningen til investoren Nordisk Bogforum, som siden forgæves har forsøgt at sælge e-butikken. Mads Jørgensen fra Nordisk Bogforum peger på, at fortjenesten på de enkelte bøger har været for lav, mens stifter Kasper Drews mener, at der har været brugt for mange penge på administration. (Erhvervsbladet)

Terrorpakke på it-fronten på vej i høring

Regeringens initiativer rettet mod terrorbekæmpelse på it-området er nu klar til at blive sendt i høring, men vil sandsynligvis først blive lov fra næste år. Til den tid skal teleselskaberne have klar besked om, hvordan de forventes at kunne overvåge deres net, og hvilken information de skal kunne give til myndighederne. Vicedirektør i IT-Brancheforeningen, Jane Eis Larsen, hilser bekendtgørelsen velkommen, idet hun flere gange har rykket for information om, hvordan telebranchen skal forholde sig til terrortruslen. Blandt andet har ingen selskaber endnu indført logning af e-mail, som kan blive et krav med lovpakken. (Berlingske Tidende)

Bank har succes som it-leverandør

Saxo Bank har succes med gratis at levere sin handelsplatform til online valuta- og aktiehandel til andre banker mod at indkassere et provenu på handlerne. Sidste år steg overskuddet før skat til 66 millioner kroner. Over en tredjedel af bankens ansatte arbejder med it, og nu ser Saxo Bank mod Sankt Petersborg i Rusland for at hyre programmører til en billig månedsløn. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere