Microsoft vil gøre større forskel på folk

Nye metoder inden for sociale computer-teknikker skal behandle folk du bare kender forskelligt fra dine rigtige venner, mens et nyt halssmykke konstant foreviger bærerens omgivelser. Det er blot to af de fremviste fremtids-teknologier på Microsofts årlige Techfest.

På Techfest, Microsofts årlige to-dages fremvisning af teknologi under udvikling, kan man støde på Sensecam, der tager billeder af alt i nærheden af den person, som bærer teknologien om halsen. Det skriver Wired.

Sensecam bliver præsenteret som en form for visuel dagbog, der tager op mod 2.000 billeder på en 12-times periode.

Den reagerer på ting som skarpt lys og pludselige bevægelser, og vil en dag kunne videreudvikles til at reagerer på bærerens hjerterytme eller temperatur.

Kompas, hukommelse eller dagbog

Andre anvendelsesmuligheder kan være som en form for forlænget hukommelse for brugeren ? der kan tilsættes ansigts-genkendelsesteknologier, som Microsoft også arbejder på ? eller som et digitalt kompas.

Microsofts forskningsafdeling Microsoft Research, som i disse dage står bag fremvisningen af de nyeste forskningsprojekter for Microsoft-ansatte og udvalgte journalister, arbejder på alt fra programmerings-teknikker arbejde på udviklingen af en vaccine mod HIV-virus, der fører til AIDS.

Et andet af softwaregigantens forskningsprojekter går ud på at gøre vores brug af it-kommunikation mere lig vores almindelig kommunikation ? blandt andet ved at gøre forskel på folk, skriver Cnet.

Som led i Microsofts arbejde med såkaldt 'social computing' arbejder Microsoft Research på at skabe en "inderkreds" af de cirka 20 personer, man holder mest kontakt med.

Ansigt i lavopløsning

Nye måder at håndtere kontakter via email og instant messenger vil blive en integreret del af det nye operativsystem fra Microsoft, Longhorn.

Ideen er, at det nogen gange kan være en bedre ide at organisere information som relateret til en person end i diverse mappe-grupperinger, man ikke har noget personligt forhold til og derfor har sværere ved at huske og finde igen, skriver Cnet.

Et tredje projekt går ud på at konvertere et webkamara-billede til en animation i lav-opløsning, som kun viser øjne, øjenbryn, læber og næse. Det er lettere at transmittere end traditionel video-kvalitet og giver stadig mulighed for at aflæse følelser og nuancer, skriver nyhedstjenesten.

Hvor mange af projekterne, der vil blive omsat i konkrete, salgbare varer, og hvornår det i givet fald vil ske, vides endnu ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere