Napster-lancering i EU forhales af jura

Musiktjenester Napster og Itunes lader vente på sig i de fleste europæiske lande, selv om Napster nu melder sig klar til lancering i Storbritanien til sommer. Forskellige regler i de europæiske lande gør det svært at bygge et paneuropæisk musiknetværk.

Napster er parat til at sætte den lovlige udgave af musiktjenesten i gang i Storbritannien i juli i år, skriver Reuters.

I resten af Europa giver massevis af juridiske og ophavsretsmæssige problemer til gengæld grå hår i hovedet for den nu stuerene musiktjeneste, som gør det muligt at downloade musik mod betaling.

Et virvar af licens-regler, sprogbarrierer og forskellige udgivelsesdatoer for musik i forskellige lande er blot nogle af de forhindringer, som både Napster og Apples Itunes-butik står over for på det europæiske kontinent.

- Det er simpelthen en enorm logistisk opgave, siger den britiske Napster-talsmand Adam Howorth til Reuters.

I Spanien, Italien og andre sydeuropæiske lande kan det vare til 2005, før de to tjenester kommer på plads, vurderer Mark Mulligan, analytiker hos Jupiter Research, over for Reuters.

Indtil videre har kun musiktjenesten OD2, der fungerer som både teknologi- og musikleverandør til blandt andre TDC?s musikbutik og Coca-Colas musiktjeneste, pan-europæisk udbredelse.

Analytiker: Ingen fremskridt
Men kompleksiteten i de europæiske musik-licensregler betyder blandt andet, at ikke hele OD2-kataloget kan hentes i alle lande, og nogle steder er det ikke tilladt at lægge dem på en MP3-afspiller.

Apple har ikke givet nogen klar udmelding om, hvornår Itunes skal lanceres i Europa, og nogle analytikere vurderer ifølge Reuters, at det først vil ske i andet halvår af 2004.

I går meddelte det store pladeselskab Universal, at det vil gøre 300.000 sange klar til download, og også EMI har meldt ud, at selskabet vil gøre en del af bagkataloget tilgængeligt online.

Men Jupiter-analytikeren ser ikke det som nogen afgørende udvikling.

- Jeg ser ikke noget af det som et fremskridt. Når det kommer til stykket, er vi, hvor vi var sidste år, siger Mark Mulligan til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere