Strid om penge efter Netvertiser-konkurs

Selskabet Interdania, som driver portalen Webbyen, hævder at have penge til gode i forbindelse med net-annonceringsselskabet Netvertisers konkurs og rekonstruktion. Netvertiser mener, at det forholder sig omvendt. Interdanias direktør anklager samtidig FDIM-formand Christian Peytz, medejer i Netvertiser, for at være useriøs. Christian Peytz afviser anklagerne.

Ikke alle slap uden økonomiske mén, da online-markedsføringsselskabet Netvertiser lukkede selskabet ned og genopstod under samme navn.

Det hævder direktør i selskabet Interdania, Jimmi Meilstrup, som forklarer, at virksomheden har 180.000 kroner til gode fra det gamle Netvertiser-selskab.

Netvertiser havde eneretten på annoncesalg på Webbyen.dk, som er et hjemmesidefællesskab, der ifølge ejeren Interdania rummer 450.000 individuelle websider.

Jimmi Meilstrup er desuden fortørnet over, at en af ejerne og bestyrelsesformand for Netvertiser er formanden for Foreningen for Danske Internetmedier (FDIM), Christian Peytz.

- Det er virkelig useriøst. Det er ham, som sidder og varetager vores interesser, og bag ved rampelyset lukker han et selskab ned om ørerne på et af medlemmerne, der får et stort tab, siger Jimmi Meilstrup.

Konkurs efter Yahoo-lukning

Direktør i Netvertiser Claus Engell har blandt andet over for Computerworld Online forklaret, at lukningen blev nødvendiggjort, da Yahoo pludselig trak sig ud af det nordiske marked i slutningen af januar.

Det satte Netvertiser i klemme med kontrakter om annoncering på de nordiske Yahoo-portaler, der var indgået for længere tid.

Netvertiser blev rekonstrueret, og de problematiske kontrakter blev del af konkursboet Afviklingsselskabet af 13.2.2004.

Men ifølge Jimmi Meilstrup begyndte problemerne med betalinger længe før Yahoo's pludselige exit.

- Selskabet har haft eksklusivitet på salg af vores annoncer siden 1. september 2003 og har ikke betalt os i fem måneder ud over et lille acontobeløb, siger Jimmi Meilstrup.

I forbindelse med, at Interdania forsøgte at indkassere pengene via inkasso, kom de to selskaber i strid omkring kontrakten, som Netvertiser mente var misligeholdt.

Strid om kontrakten

I det hele taget har man i Netvertiser en helt anden udlægning af sagen end Jimmi Meilstrup.

- Samarbejdet var opsagt allerede inden Yahoo-lukningen. Det skete allerede 20. januar. Og hvis der er nogen, som har penge til gode, så er det os, siger Claus Engell, som i øvrigt ikke kan udtale sig om konkursboet.

Men af et brev, som Netvertisers advokat Peter Schäfer har sendt til Interdanias advokat tirsdag 2. marts, fremgår det blandt andet, at Interdania dels skulle have forbrudt sig mod eksklusiv-aftalen ved selv at sætte kampagner på webstederne, og dels at salgsgrundlaget havde vist sig at være et andet og ringere end det, der var blevet blevet stillet Netvertiser i udsigt.

Det fremføres dog også, at striden kun har historisk interesse, i det Netvertiser er erklæret konkurs.

Men Peter Schäfer advarer om, at de beskyldninger, som Jimmi Meilstrup har fremsat blandt andet i en artikel på bladet Markedsførings webside mandag 1. marts, kan medføre et erstatningskrav.

Undrer sig over kritik

Formand for Foreningen for Danske Internet-medier, Christian Peytz, stiller sig uforstående over for Jimmi Meilstrups beskyldninger om, at han har en dobbeltrolle som brancheformand og bestyrelsesformand i det nu konkursramte selskab.

- Jeg kan ikke se, at jeg har ageret uprofessionelt. Jeg har været involveret i sagen i to minutter i forbindelse med et bestyrelsesmøde i januar, hvor det blev besluttet at ophæve kontrakten, siger Christian Peytz.

Han ser ikke noget odiøst i, at han som formand for en brancheforening også har investeret i en virksomhed.

Christian Peytz' rolle i det ny selskab er ikke afklaret, men han er p.t. ikke medlem af bestyrelsen.

- Men vi arbejder på en rekonstruktion. Her ligger der også et budskab i, at vi har beholdt Netvertiser-navnet, siger han.

Ifølge Jimmi Meilstrup er Interdania nu i gang med at rette krav mod konkursboet efter det gamle Netvertiser-selskab.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Netcompany A/S

Test Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere