Milliard-udbytte til TDC-ejere

TDC udbetaler 2,5 milliarder kroner til selskabets aktionærer oven på endnu et år med sorte tal på bundlinjen. Hermed kan TDC's amerikanske ejere se frem til en milliardindtjening, da selskabet ejer 42 procent af TDC-aktierne.

Danmarks største teleselskab, TDC, udbetaler næsten 2,5 milliarder kroner til selskabets aktionærer i udbytte for regnskabsåret 2003, der bød på solide sorte tal på bundlinjen.

TDC udbetaler 12 kroner per aktie, hvilket luner godt i pengekassen hos det amerikanske teleselskab SBC Communication, da selskabet er storaktionær i TDC med en ejerandel på 42 procent.

- Vi havde et tilfredsstillende år 2003, hvor indtjeningen på de fleste forretningsområder var fornuftig. Derfor øger vi, ligesom de foregående otte år, udbytteudbetalingen med 50 øre per aktie, siger Henning Dyremose, koncernchef og administrerende direktør for TDC.

Gæld på 29 milliarder kroner

Dermed vælger TDC atter at betale udbytte på trods af, at virksomheden slider med en rentebærende gæld på næsten 29 milliarder kroner.

- Jeg ser sådan på det, at vi nu har passeret toppen af gældsbjerget og er begyndt turen ned. Vi har styr på omkostningerne og kan måske se frem til ekstraordinære indtægter i år eller næste år, siger koncernchefen.

Hermed hentyder Henning Dyremose til TDC's guldæg, Belgacom, hvor det danske teleselskab forbereder at sælge sin 16,5 procent store ejerandel, når selskabet børsnoteres engang inden august 2005.

TDC A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning50.15551,155
Resultat af primær drift (EBIT)5.9595.135
Resultat før skat3.6536.135
Resultat1.8004.542
Egenkapital33.67335.306
Antal ansatte21.12522.263
Salget ventes at give TDC en milliardindtægt, der er væsentligt større end den bogførte værdi på 6,4 milliarder kroner.

Solid ADSL-vækst

Beslutningen om at udbetale udbytte blev truffet af selskabets bestyrelse, der kan se tilbage på et tilfredsstillende år for televirksomheden. Selskabets finansdirektør, Hans Munk Nielsen, fremhæver eksempelvis TDC Totalløsninger, hvor salget af blandt andet fastnettelefoni og ADSL er samlet.

- Vi har øget indtjeningen med 0,6 procent på trods af, at vi naturligt nok oplever et fald i antallet af fastnetkunder, der skifter til mobiltelefon eller andet. Det opvejes af en massiv vækst på ADSL-markedet, hvor vi nu har over 400.000 kunder, siger han.

Ifølge Henning Dyremose har 2003 handlet meget om at få skåret omkostningerne ned på de enkelte forretningsområder og dermed øge indtjeningen.

- Vi har reduceret omkostningerne ved blandt andet at reducere medarbejderstaben og satse på selvbetjening over nettet. Samtidig er en stor del af vores virksomhed præget af den teknologiske udvikling, der i øjeblikket præges af et skift mod IP-teknologier, siger han.

TDC på sidelinjen

Han mener dog ikke, at TDC skal gå foran for at få udbredt bredbåndstelefoni herhjemme, men snarere skal satse på IP-telefoni til virksomheder, hvor selskabet allerede har over 250 kunder.

- Det handler både om at beskytte vores egen forretning og om, at vi holder os på sidelinjen, indtil vi kan se, om bredbåndstelefoni til private virkelig er noget, som kunderne efterspørger. Hvis vi eksempelvis sammenligner med ADSL-området, så kom vi relativt sent i gang, men har i dag opnået en stor markedsandel, siger han.

Det samme gør sig gældende på 3G-telefoni-området, hvor koncernchefen oplyser, at der ikke foretages milliardinvesteringer i at rulle telefonien til alle danskere i 2004.

- Vi har det fint med, at 3 går foran i markedet. Her holder vi os også på sidelinjen. Vi opfylder naturligvis vores forpligtigelser, men ruller det først ud, når vi for alvor kan se, at der er gang i markedet, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere