Bag visitkortet: Storage-sælger

Han begyndte i it-branchen for 20 år siden som operatør-elev. Siden har han blandt andet arbejdet som tekniker og supporter i CSC og HP. Nu er han storage-ekspert, men vil helst kaldes sælger. Mød Brian Trolle, der i dag sælger storage for HP.

På visitkortet står der storage sales specialist, men Brian Trolle tøver ikke med at betegne sig selv som sælger.

- Jeg sælger storage. Det betyder ikke, at jeg udelukkende sælger data-lagerplads, da hele storage-området i dag både handler om software og hardware, siger Brian Trolle.

Brian Trolle begyndte i it-branchen for 20 år siden, hvor han blev operatør-elev.

Siden har han arbejdet for en række forskellige it-virksomheder som CSC, der dengang hed Datacentralen, og SAS' it-selskab, Scandinavian IT Group.

Sælger for HP i to år

I dag er han ansat hos HP, hvor han til maj har slået sine folder i seks år. Her besad han først teknikerstillinger. Men da han fik muligheden for at springe over til sælgergerningen for to år siden, tøvede han ikke.

  • Brian Trolle
  • Alder: 38 år.
  • Titel på visitkortet: Storage sales specialist.
  • Uddannelse: Operatør.
  • Gennemsnitlig arbejdsuge: 50-60 timer.
  • - Jeg fortryder absolut ikke, at jeg har skiftet de mere tekniske job ud med en sælgertitel. Jeg trives med det opskruede tempo, der gennemsyrer hele salgsbranchen, siger han

    Ifølge Brian Trolle er der som regel tryk på, hvilket først og fremmest skyldes, at virksomhederne bruger leveringstid og hurtig respons som et meget vigtigt parameter, når de beslutter, hvor de skal købe deres storage.

    - Det skyldes jo, at storage-systmerne er noget af det mest centrale i virksomheden. De skal vide, at systemerne er pålidelige, og at der sker noget i en vis fart, hvis der er noget, der går galt, siger han.

    Når Brian Trolle sælger noget, handler det først og fremmest om at få overbevist kunderne om, at det er nødvendigt at investere i ny og mere raffineret hardware eller i programmer, der letter dagligdagen for it-chefen.

    - Jeg sælger hardware til at lagre informationer. Derudover sælger jeg software, der skal gøre det lettere at håndtere systemerne, som hele tiden bliver mere og mere komplekse, siger han.

    Masser af frihed i jobbet

    Brian Trolle vurderer, at han på en gennemsnitlig arbejdsdag bruger omkring 60 procent af sin tid på at pleje nogle de 80 storage-kunder, som han har ansvaret for.

    - Resten af tiden bruger jeg til planlægning og til at følge med i blandt andet den teknologiske udvikling, siger han.

    Her kommer hans tekniske baggrund ham til gode, da det er hans erfaring, at kunderne sætter stor pris på at få sælgere ud, der har fuldstændig styr på det tekniske.

    - Det var jo en af grundene til, at jeg blev tilbudt sælgerjobbet i sin tid. Det er utroligt svært at sælge noget, hvis man ikke ved, hvad man snakker om, siger han.


    Brian Trolle besøger ofte de virksomheder, som er på hans kundeliste. Det er primært store danske virksomheder, idet han sælger store datalagrings-systemer eller Storage Area Network (SAN).

    - I sælgerjobbet er personlig kontakt utroligt vigtigt. Ganske enkelt fordi man ikke sælger noget, medmindre man er synlig hos kunderne, siger han.

    Brian Trolle arbejder ud fra nogle salgsmål, som er blevet fastlagt længere oppe i HP's hierarki.

    - Sælgerjobbet er utrolig frit. Det eneste krav er, at jeg opnår mine salgsmål. Derfra styrer jeg selv, hvordan jeg tilrettelægger min dag, og hvordan jeg når målene. Det betyder, at jeg kan tage på kundebesøg, arbejde hjemme eller på kontoret, som det passer mig, siger han.

    Computerworld Online sætter i en række artikler fokus på, hvilke funktioner der gemmer sig bag it-folks visitkort.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere