Artikel top billede

Staten helt blank: Har ingen business case om tvungen e-mail

Om kort tid skal danske virksomheder og borgere tvinges til at benytte digital post. Men hvad får staten egentlig samlet ud af den manøvre i kroner og ører? Det ved ingen.

Senere i år er danske virksomheder tvunget til at kommunikere digitalt med det offentlige, mens det for borgernes vedkommende gør sig gældende ultimo 2014.

Sidste år forklarede daværende vicedirektør og nuværende direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen om årsagerne til at indføre den digitale post for borgere og virksomheder.

"Disse tiltag handler først og fremmest om et stort besparelsespotentiale," lød beskeden dengang.

Mere præcis forventer staten at spare en lille halv milliard kroner med indførelsen af digital post, hvilket du kan læse mere om her.

Gynger og karruseller

Men hvad staten vinder på de digitale karruseller, kan der tabes på analoge gynger i det delvist statsejede Post Danmark, som tidligere har fortalt om tab på "nogle hundrede millioner kroner" som følge af indførelsen af den digitale post.

Hertil kommer givetvis tab af arbejdspladser i Post Danmark, som allerede har været igennem flere sparerunder i de senere år.

Post Danmark er en del af PostNord AB, hvor den svenske stat ejer 60 procent, mens den danske stat ejer 40 procent. 

Computerworld har derfor spurgt Digitaliseringsstyrelsen, hvad den store business case egentlig er for staten, når den på den ene side sparer på portoen, og på den anden side sætter penge til i tabte post-indtægter og tabte arbejdspladser som følge af indførelsen af den digitale post.

Og her er svaret ganske kort:

"Vi har ikke kendskab til en samlet business case a la den, du beskriver," lyder det skriftlige svar fra Digitaliseringsstyrelsens pressechef Geske Fischer-Hansen til Computerworld.

Du kan her læse, hvor mange danskere, der allerede på nuværende tidspunkt er hoppet over på den digitale post.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere