Microsoft sender advarsel til kode-kiggere

Advarselsbreve fra Microsoft lander nu hos folk, der har downloadet eller søger efter den del af kildekoden til Windows, som blev lækket i sidste uge. Selskabet vil ikke oplyse, hvordan det sporer folk.

I et forsøg på at beskytte sine ophavsrettigheder sender Microsoft advarsler ud til internet-brugere om ikke at downloade den del af kildekoden til Windows NT og Windows 2000, som blev lækket i sidste uge.

Microsoft sender advarslerne til folk, der allerede har downloadet kildekoden. Men andre, der søger efter koden via fildelingstjenester, bliver også mødt med advarsler.

- Advarslerne skal informere brugere, der søger efter kildekoden til Windows, om, at det er ulovligt at se, downloade eller distribuere koden, siger Microsofts talsmand, Tom Pilla.

Softwareselskabet vil ikke løfte sløret for, hvilke fildelingstjenester selskabet går efter, eller hvordan det afleverer advarslerne via tjenesterne, som selskabet ikke ejer. Heller ikke indholdet af advarslerne er offentliggjort.

Hundredvis af breve

Ifølge Tom Pilla er der allerede sendt flere hundrede breve ud til internetbrugere, der ligger inde med kildekoden. Angiveligt har mange af modtagerne reageret med løfter om ikke at sprede koden yderligere og slette den fra deres computere.

Detaljer om, hvordan Microsoft ved, hvem der ligger inde med koden, holdt talsmanden tæt ind til kroppen.

- Vi vil tage alle passende juridiske midler i brug for at beskytte vores intellektuelle rettigheder, siger Tom Pilla.

Den lækkede del af kildekoden til Windows udgør omkring 15 procent af hele styresystemet, og en del af koden indgår også i Windows XP. Ved offentliggørelsen af lækagen nedtonede Microsoft risikoen for, at programmører kunne finde fejl i koden, som kunne give let spil for orme og virus.

Blandt sikkerhedseksperter var der uenighed om, hvorvidt den lækkede kode er et sikkerhedsproblem eller ej. Siden har en anonym programmør dog fundet et hul i Internet Explorer 5 ved hjælp af kildekoden.

Advarslerne kan skade image

Ifølge analytiker Joe Wilcox fra Jupiter Research er det dog ikke problemfrit for Microsoft at gå efter brugerne af kildekoden. Selv om selskabet skal beskytte sine rettigheder, mener han, at det kan skade Microsofts image i en tid, hvor det samtidig slås i flere monopol-sager.

Microsoft Tom Pilla ville ikke informere om, hvilke yderligere skridt selskabet er villig til at tage for at beskytte sin ophavsret og forretningshemmeligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere