TDC skærer nordisk selskab til benet

TDC's ambition om at blive en seriøs udfordrer til de største teleselskaber i Norge og Sverige har lidt skibbrud. Det nordiske datterselskab er nu blevet reduceret til et rent salgsselskab, hvor direktøren i løbet af 15 måneder har uddelt fyresedler til to tredjedele af medarbejderne.

TDC's norske datterselskab er i kølvandet på millionunderskud og hård konkurrence blevet reduceret til en ren salgsafdeling.

Dermed er TDC's drøm om at blive en seriøs udfordrer til Telenor på det norske marked og Telia i Sverige blevet knust.

TDC samlede sidste år selskabets svenske og norske aktiviteter i TDC Norge, der i løbet af de sidste 15 måneder har skilt sig af med to tredjedele af medarbejderne.

Fyresedlerne falder efter flere år med røde tal på bundlinjen, der kulminerede i 2002, hvor TDC tabte over 200 millioner kroner i Norge.

Nu er den nordiske del af TDC-forretningen blevet en torn i øjet på TDC's administrerende direktør og koncernchef Henning Dyremose.

- 2003 var en skuffelse i Norge. Men det er mindre dårligt end i 2002. TDC har stort set en sund økonomi overalt, men Norge er et problembarn, siger han til den norske avis Aftenposten.

Derved løfter koncernchefen lidt af sløret for endnu et underskudsregnskab fra det kriseramte norske datterselskab, der dog først offentliggøres i sin fulde længde 1. marts.

Nordisk drøm knust

TDC har længe forsøgt at skabe en sund forretning i Norge, men hård konkurrence og dyre reparationer af netværk har tvunget danskerne i knæ.

TDC Norge bygger på resterne af Tele Danmark Internordia, der blev skabt i 2001, da TDC lagde aktiviteterne i norske Eltele Øst sammen med svenske Internordia.

Målet for Tele Danmark Internordia var dengang at blive næststørste fastnetoperatør i Sverige og Norge, efter henholdsvis Telia og Telenor, hvilket aldrig er lykkedes.

I august droppede TDC den svenske satsning og samlede aktiviteterne i Norge og Sverige under TDC Norge.

TDC Norge har droppet privatkunderne og i stedet satset på at lokke erhvervskunder til. Den strategi har dog endnu ikke givet de store resultater.

Oprydning i gang

Ifølge Håvard Larsen, der blev administrerende direktør i november 2002 og begyndte en større omorganisering af selskabet, er der også lange udsigter til at få de røde tal på bundlinjen vendt til sorte.

- Jeg overtog et hus, som ikke var i orden, og derfor skulle totalrenoveres. Vi er ikke færdige med ændringerne endnu. Man når ikke alt på 15 måneder. Vores hus skal blive mere solidt og have bedre styr på økonomien, før vi kan udvide virksomheden igen, siger direktøren til Computerworld Norge.

Han regner med, at medarbejderstaben nu er barberet ned til et absolut minimum, så der er ikke udsigt til nye fyringer i 2004. Han håber selv på, at han sidder i direktørstolen for TDC Norge, når oprydningen i selskabet er overstået.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere