Artikel top billede

Staten pønser på at udvikle ny lagertjeneste

Statens It går med tanker om at lave et sikkert alternativ til dropbox. Navnet bliver G-boks.

G-boks.

Sådan bliver navnet på et kommende alternativ til Dropbox, som statslige ansatte af sikkerhedsmæssige årsager ikke må bruge.

I hvert fald går Statens It med planer om at udvikle løsningen.

Idéen med G-Boks er, at vores kunder og brugere har et behov for en ydelse som den, for eksempel Dropbox leverer, forklarer Statens It.

Danske myndigheder kan imidlertid ikke bruge Dropbox, fordi det indebærer en risiko for, at for eksempel personfølsomme oplysninger om borgere lagres hos tredjepart i USA, hvor Statens It's kunder ikke længere kan kontrollere, hvad der sker med data, oplyser man.

Derfor arbejder Statens It på at kunne lancere et alternativ, der har omtrent de samme funktioner, men hvor data lagres i Statens It's eget datacenter.

Direktør Michael Ørnø hos Statens It understreger dog, at førsteprioritetet helt klart er at sikre stabil og effektiv drift, til de i øvrigt utilfredse kunder i form af statslige styrelser og de fleste af landets ministerier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere