Artikel top billede

Skype-medstifter vil redde verden

Nyt forskningscenter skal undersøge, om teknologien er den direkte vej til dommedag.

Det nye Cambridge Project for Existential Risk skal forske i verdens undergang - eller nærmere bestemt, hvordan teknologien kan udrydde os alle sammen. Det berømte Cambridge-universitet vil nu undersøge, hvordan man kan forhindre, at kunstig intelligens, nano- eller bio-teknologi sætter et punktum for menneskehedens eksistens.

Projektet er startet af filosofen Hue Price, astrofysikeren Martin Rees og den estiske programmør Jaan Tallinn, der var med til at starte Skype.

Forestillingen om at robotter går i krig mod menneskene er et populært tema i bøger og film, men forskerne mener, at det kan blive til virkelighed.

"Det er svært at vurdere, hvor alvorlig truslen er, men det er også i sig selv en grund til bekymring, når man tænker på, hvor meget der er på spil," lyder forskernes budskab ifølge BBC.

Professor Price mener, at robotter og computere snart bliver mere intelligente end mennesker.

"Det kan forudsiges med nogenlunde sikkerhed, at intelligensen vil overvinde biologiens grænser på et tidspunkt i dette eller det næste århundrede," siger han til nyhedsbureauet AFP.

Det betyder ikke nødvendigvis, at maskinerne har onde hensigter over for os, men de har deres egne interesser, som ikke nødvendigvis omfatter menneskets velfærd, mener forskeren.

Det nye forskningscenter skal åbne til næste år - hvis robotterne altså ikke har taget magten inden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere