Artikel top billede

Få certificeringer og it-efteruddannelse uden at kede dig ihjel

Gamle rotter i undervisningsbranchen vender tilbage med nyt firma. Slut med tavleundervisning.

Når en arbejdsgiver sender sine it-medarbejdere på efteruddannelse, forventer han at få en medarbejder tilbage, der straks er klar til at tage sin nye viden og redskaber. Men sådan er meget efteruddannelse ikke opbygget, mener det nyåbnet kursushus Skillshouse, der vil ruske op i undervisningen.

"Vi har sådan set bare taget udgangspunkt i, hvordan vi selv gerne ville undervises, hvis vi skulle på kursus. I stedet for at der står en underviser ved en skærm og fortæller i otte timer, så prøver vi at vende det på hovedet og primært lade folk lære gennem øvelsesopgaver. Der skal stadig være en underviser, men han skal mere fungere som en mentor," forklarer Anders William Petersen, medstifter og medejer.

Han har startet Skillshouse sammen med Jesper Weber Dohn. Stifter af kursusvirksomheden Microworld, der har været en tumultarisk periode igennem. Det er blandt andet erfaringer derfra, der er udgangspunktet for Skillshouse.

"Det er vores postulat, at meget efteruddannelse normalt består af 80 procent teoriundervisning og 20 procent praktisk undervisning. Det vil vi gerne vende på hovedet," siger Anders William Petersen med henvisning til det koncept, han kalder HandsOn.

Teorien er der stadig

Det lyder som noget af et postulat, at hovedparten af efteruddannelse ikke er praktisk orienteret?

"Det varierer selvfølgelig fra emne til emne, men hvis du tager en certificering inden for Windows Server 2012, vil jeg anslå, at 90 procent af kurset er teori og kun 10 procent praktiske øvelser. Ved kurser i .NET er det måske en 70/30- eller 60/40-fordeling. Der er altid en overvægt af teoriundervisning," mener Anders William Petersen, der har rådført sig med undervisere i branchen, der også ser muligheder i undervisning med mange flere praktiske øvelser.

Man skal dog ikke forvente at kunne hoppe over, hvor gærdet er lavest hos Skillshouse. Firmaet vil blot begrænse tiden med envejsundervisning. For eksempel ved at stille højere krav til kursusdeltagernes forhåndsviden, så undervisere ikke skal bruge tid på at gennemgå velkendte værktøjer og programmer.
Kurser hos Skillhouse er derfor ofte kortere end hos andre kursusudbydere, mener firmaet.

Er kurset en officiel certificering, vil der blive tilføjet ekstra kursusdage for at omfatte den obligatoriske undervisning. Men ved almindelig efteruddannelse skal tiden holdes ned - og fokuseres på workshops og praktik.

"Igen, det er sådan vi selv helst vil undervises, og det er også det vi mener, erhvervslivet ønsker sig. Som arbejdsgiver ønsker man ikke at få medarbejdere tilbage, der "ved" en masse. Man ønsker at få medarbejdere tilbage, der kan udføre opgaverne i praksis," siger Anders William Petersen.

Virtuelle maskiner bringer undervisningen hjem

En anden ting, der skal holde fokus på de praktiske opgaver, er online adgang til kursusmaterialet.

"Det stammer fra, at vi oprindeligt havde en idé om, at kursisterne skulle kunne lege videre derhjemme, så undervisningen ikke sluttede klokken 17.00," siger Anders William Petersen.

"Så på alle de kurser, det kan lade sig gøre, arbejder kursisterne på en virtuel maskine. Hvis man arbejder og laver øvelser i "Server 2012", kan man via en remote desktop-klient gå hjem og arbejde videre, i op til en måned efter kurset er slut. Det er jo de færreste, der har adgang til det samme miljø, derhjemme, men her kan de logge ind og lege videre," siger Anders William Petersen.

Skillshouse udbyder traditionelle tunge certificeringer, men satser i højere grad på undervisning inden for populære og lidt lettere emner som Phonegap, Mailchip, iOS-appudvikling, Joomla, Wordpress og søgemaskineoptimering. Firmaet mener også at være det første danske kursushus, der udbyder åbne kurser i Appcelerators Titanium. Et cross-platform udviklingsmiljø der kan compile til både native iOS og Android apps.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere