Verisign skal drive nyt gigantregister

Det amerikanske sikkerhedsselskab Verisign profiterer på sin erfaring med at administrere .com-domænerne. Nu skal selskabet også drive den database, som bliver central i udrulningen af de små radio-chips, der bliver stregkodernes afløser .

Et nyt register skal sætte fart på små radiochips, som blandt andet spås at kunne afløse stregkoder.

Det amerikanske it-sikkerhedsselskab Verisign, der er hovedejer af danske Eurotrust, får en hovedrolle i udrulningen af radiobrikkerne, som de også kaldet på dansk.

Den engelske forkortelse er RFID for Radio Frequency Identification.

Skal drive register
Verisign får intet med selve chippene at gøre, men skal drive et register, som bliver centralt for blandt andet detailhandlen og dens leverandører.

De små radiochips bruges eksempelvis til at følge vareleverancer.

De kan sidde på en palle, og når pallen kommer ind på supermarkedets lager, opfanger modtagerne signalet fra senderne. Derefter skal der sendes besked til det centrale register, som igen sender oplysningen om, at pallen er ankommet, videre til leverandøren.

Verisign har fået ordren af den organisation, som samler alle aktører inden for RFID, Epcglobal.

Foreløbig har den kun omkring 100 medlemmer, men ifølge nyhedsbureauet AP ventes det at vokse til flere tusinder i takt med, at teknologien bliver mere udbredt. Det vil prisfald blandt andet hjælpe på.

Wal-Mart presser på

Samtidig skriver AP, at den amerikanske supermarkedskæde Wal-Mart forventes at presse på udviklingen. I løbet af et år skal supermarkedets 100 største leverandører benytte teknologien, hvis de vil bevare deres ordrer.

Endnu er der dog ingen planer om at erstatte stregkoderne på selve varerne i supermarkedet med radiochips. Teknologien skal anvendes på paller. IBM og supermarkedskæden Metro driver dog et testsupermarked i Tyskland med radiochips på varerne.

Verisign offentliggør ikke, hvad ordren på at drive det nye register er værd. Selskabet betragter den mest som en måde at skabe kontakt til virksomheder i detailhandlen, som så skal lokkes til at købe andre produkter.

Verisign har fået ordren på grund af erfaringen med at administrere databasen over alle .com-og .net-adresser på internet.

Den opgave har internet-organisationen ICANN givet Verisign lov til at bevare monopolet på, efter Verisign i 2000 købte domænefirmaet Network Solutions for omkring 130 milliarder kroner i aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere